Suora

 • Kultainen keihäs
 • Käsipalloliiga, miesten 5. loppuottelu Cocks - Dicken
 • Käsipalloliiga: miesten 5. loppuottelu Cocks - Dicken
 • Elävä arkisto esittää
 • Voimistelun SM, rytminen
 • Urheiluruutu
 • Akrobatiavoimistelun SM
 • Yleisurheilun Kultainen keihäs
 • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

MM-kisoihin lentänyt Tolvanen päästi kuuden viikon höyryt kerralla kaukaloon – "Tuntui vähän, ettei Eeli edes hengästynyt"

Hurjan kauden pelannut maalitykki pääsi heti maalin makuun 5-1-voitossa Kanadasta.

Jääkiekon MM 2018
Eeli Tolvanen Leijonat
Eeli Tolvanen.Tomi Hänninen

Suomi otti riemukkaan 5-1-voiton Kanadasta jääkiekon miesten MM-kisoissa ja Eeli Tolvanen onnistui heti maalinteossa. Suomalainen huippulupaus lensi heti Nashville Predatorsin kauden päätyttyä Tanskaan ja hyppäsi kaukaloon lähes suoraan lentokoneesta.

Pelitaukoa ehti kertyä kuutisen viikkoa, sillä Tolvanen pääsi Nashvillessa kokeilemaan NHL-vauhtia vain kolmen runkosarjaottelun verran.

- Ei tässä ole hirveästi ehtinyt mitään miettiä. Nopeasti vain koneeseen ja tänne. Ihan hyväkin, ei tätä pidä liikaa miettiä. Kuuteen viikkoon en ole pelannut, niin haluja oli kentälle, Tolvanen sanoi ottelun jälkeen.

Jokerien, Nuorten Leijonien ja Leijonien olympiajoukkueen maalitykki osui myös heti MM-kisadebyytissään. Maali oli melkoinen lahja kanadalaisvahti Darcy Kuemperilta, joka purki kiekon suoraan Tolvasen lapaan.

- Ihan hyvältä se tuntui, mutta ihan sama missä pelissä tekee maalin. Aina se tuntuu hyvältä.

Tolvasen otteet vakuuttivat myös vieruskaverit vaihtoaitiossa. Teuvo Teräväinen takoi tehot 1+1 ja nousi jakamaan MM-kisojen pistepörssin kärjen Sebastian Ahon kanssa.

- Tuntui vähän, ettei Eeli ollut edes hengästynyt. Itse oli ihan lopussa tuolla ja katselin häntä vieressä, niin ihan rennosti otti, Teräväinen naurahti.

Kokeneemman osaston voittaja Janne Pesonenkin myhäili tyytyväisenä voiton jälkeen. Konkari muistutti kuitenkin, miten pelin on yhä kehityttävä.

- Aika tehokkaita olimme. (Harri) Säteri piti maalilla viimeisenä miehenä ”jöötä”. Vähän pystymme parantamaankin, mutta nautitaan nyt tästä koko joukkueen voitosta. Tällaisiakin pelejä tarvitaan, nämä hitsaavat joukkuetta, Pesonen sanoi.

- Aloituksia meidän pitää pystyä parantamaan turnauksen edetessä.

Suomi kohtaa sunnuntaina kello 21.15 Saksan. Alkusarjan päätösottelu USA:ta vastaan on vuorossa tiistaina kello 13.15.

Lue myös:

Kommentti: Leijonat pelasi parhaan pelinsä vuosiin – Kanada on silti mestarisuosikki

Leijonat nöyryytti Kanadaa murskalukemin – mestarisuosikin molemmat maalivahdit aivan yössä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat