1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon miesten MM 2018

Connor McDavid hillitsi itsensä Leijonilta saadun tukkapöllyn jälkeen – selitteli jäähysumaa MM-kisojen ja NHL:n eroilla: "En aio kommentoida tuomarien toimintaa"

Connor McDavid tyytyi toteamaan, että kansainvälisissä peleissä säännöt ovat erilaiset kuin NHL:ssä.

Connor McDavid Kuva: Tomi Hänninen

HERNING. Jääkiekon MM-kisojen mestarisuosikki Kanada pelasi kurittomasti ja huolimattomasti Suomea vastaan lauantai-iltana. Joukkueen kapteeni Connor McDavid vastaili diplomaattisesti toimittajien kysymyksiin 1-5-murskatappion jälkeen.

Kanada otti pelissä peräti kymmenen kahden minuutin rangaistusta. Kanadalaiset soittivat suutaan ottelun tuomareille useiden jäähytuomioiden jälkeen. Haastatteluringissä McDavid oli kuitenkin varovainen sanoissaan.

- En aio kommentoida tuomarien toimintaa. Kansainvälinen jääkiekko on vähän erilaista kuin se, mihin me olemme tottuneet, NHL-tähti kuittasi tyynesti Yle Urheilulle.

- Meidän on vain sopeuduttava siihen. Se on täysin meistä kiinni. Meidän on liikuttava paremmin ja jättää koukkimiset, kiinnipitämiset ja huitomiset pois. Emme saa tuomareilta mitään erityiskohtelua ja ymmärrämme sen, 21-vuotias kapteeni jatkoi.

McDavid sai itse ottelun lopussa 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Kanadalaistähti iski mailallaan Miro Heiskasta naamaan. McDavidiltä kyseltiinkin, puuttuiko Kanadalta kurinalaisuutta.

- En usko, että kyse oli siitä. Olimme ehkä vähän laiskoja ja koko ajan jäljessä. Jäähyjä tulee, jos joutuu koko ajan jahtaamaan ja koukkimaan.

Suomen vaarallisia hyökkääjiä auttoivat Kanadan maalivahdit Curtis McElhinney ja Darcy Kuemper, jotka olivat luvattoman huonoja. McElhinney vaihdettiin pois Kanadan maalilta jo avauserässä kolmen takaiskun jälkeen.

- Petimme heidät. He jäivät todella yksin varsinkin alivoimalla. Meidän on oltava parempia heidän edessään, McDavid kommentoi.

McDavidin mukaan Kanada oli valmistautunut Leijonien ylivoimapeliin. Se ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään Suomen NHL-pelaajia.

- Pelasimme erikoistilanteissa karmean huonosti. Otimme aivan liikaa jäähyjä, ja he rankaisivat ylivoimalla jo alussa, McDavid tiivisti.

Voiton myötä Suomi nousi taistelemaan jopa lohkovoitosta. Siinä on tällä hetkellä kiinni Yhdysvallat, joka on pisteen Suomen edellä. Leijonat ja USA iskevät yhteen tiistaina. Sitä ennen Suomella on edessä ottelu Saksaa ja Yhdysvalloilla Norjaa vastaan.

Suomi ja Saksa kohtaavat sunnuntai-iltana kello 21.15.

Lue myös:

Leijonat nöyryytti Kanadaa murskalukemin – mestarisuosikin molemmat maalivahdit aivan yössä

Kanadan NHL-tähden kuppi meni pahasti nurin Savinaisen kanssa – "Pelkurimaista, epärehellistä"

MM-kisoihin lentänyt Tolvanen päästi kuuden viikon höyryt kerralla kaukaloon – "Tuntui vähän, ettei Eeli edes hengästynyt"

Kommentti: Leijonat pelasi parhaan pelinsä vuosiin – Kanada on silti mestarisuosikki