Hyppää sisältöön

Leijonat nöyrtyi Saksalle jatkoajalla – silti Suomen lohkovoitto on omissa käsissä

2-3-jatkoaikatappio oli karvas Suomelle, mutta se jättää yhä kaiken avoimeksi tiistain USA-otteluun.

Maalivahti Mathias Niederberger oli yksi Saksan suurista sankareista. Kuva: Tomi Hänninen

Suomi kärsi toisen tappionsa jääkiekon miesten MM-kisoissa, kun Saksa oli jatkoajan jälkeen parempi 3-2-lukemin. Suomen peli ei ollut sunnuntai-iltana läheskään samalla tasolla kuin lauantaina Kanadaa vastaan, ja Saksa haistoi veren. Olympiakakkosen spurtti ei kuitenkaan riittänyt aivan loppuun asti ja jatkopaikkahaaveet murenivat jatkoajan myötä.

Ottelu alkoi Suomen kannalta oivasti, kun Eeli Tolvanen laukoi 1-0-osuman jo kahden minuutin pelin jälkeen. Suomi näytti jatkavan Kanada-pelin aktiivista pelivirettään, mutta toisin kävi.

Leijonat hukkasi kaksi ylivoimaa ja toisen erän alkupuolella Feredik Tiffels pääsi tasoittamaan helposti. Saksalaispelaaja voitti Janne Pesosen kaksinkamppailussa maalin edessä ja suti kiekon ohi Ville Husson.

Sen jälkeen Suomi aloitti jäähyilyn. Saksa ei onnistunut vielä ylivoimillaan, mutta tasakentällisin tärähti. Björn Krupp laukoi kaukaa ja kiekko upposi maskin takaa ohi Husson.

Päätöserän alussa ykkösketju rakensi kaksi huippupaikkaa, mutta Mikko Rantanen ei saanut kiekkoa ohi Mathias Niederbergeristä. Suomi otti kuitenkin ohjat käsiinsä ja Saksa vetäytyi. Leijonat vyörytti koko päätöserän ja palkinto tuli pari minuuttia ennen loppua. Mikael Granlund syötti ja Sebastian Aho viimeisteli 2-2-tasoituksen ylivoimalla.

Kasperi Kapasella oli heti jatkoajan alussa hyvä paikka ratkaista ottelu, mutta veto kilpistyi tolppaan. Saksa karkasi toiseen päätyyn 2-1-hyökkäykseen ja Markus Eisenschmid laukoi 3-2-voittomaalin.

Tappiosta huolimatta Leijonien lohkovoitto on yhä omissa käsissä. Jos Suomi voittaa tiistaina USA:n, se on varmasti B-lohkon ykkönen. Toisaalta tappiolla Suomi voi olla yhä myös B-lohkon nelonen, jolloin vastaan tulisi A-lohkon voittaja. Puolivälieräpaikka on kuitenkin nyt varma.

Saksan osalta jatkopaikan metsästys loppui jatkoajalle menemiseen, sillä se ei voi enää ohittaa riittävän montaa joukkuetta, vaikka voittaisikin Kanadan päätösottelussaan.

Suomi kohtaa Yhdysvallat tiistaina kello 13.15.

Lue myös: