Suomi ei taistellut leijonan lailla Saksaa vastaan – "Olimme aika hukassa välillä"

Juuso Riikola korosti kaksinkamppailujen merkitystä Saksa-tappiossa, Miika Koivisto puolestaan korvienväliä.

Markus Eisenschmid laukoi 3-2-voittomaalin ohi Ville Husson. Kuva: Tomi Hänninen

Saksa aiheutti Suomelle jääkiekon miesten MM-kisojen toisen tappion, kun se kairasi 3-2-voiton jatkoajalla. Leijonille tappio tuli vain päivä sen jälkeen, kun se voitti huippuesityksellä mestarisuosikki Kanadan peräti 5-1.

Sunnuntaina kaukalossa ei kuitenkaan ollut samanlaista aktiivista ja rohkeaa Suomea. Puolustaja Miika Koiviston mielestä kyse oli klassisesti ”korvienväli-jutuista”.

- Vähän oli hidas alku. Toisessa erässä olimme aika hukassa välillä ja he pääsivät määräämään pelin rytmiä. Hieno tasonnosto kuitenkin kolmanteen erään, Koivisto sanoi ottelun jälkeen.

Samoilla linjoilla oli toinen nuori puolustaja Juuso Riikola. Vaikka Suomi pelasi kaksi päivää peräkkäin, hapot eivät jyllänneet reisissä.

- En usko fyysiseen väsymykseen vaan enemmän se on sitä henkistä puolta. Tietynlainen lataus jäi piippuun, Riikola sanoi.

- Emme tehneet maaleja paikoista ja kaveri halusi enemmän voittoa. Se siinä näkyi. Hävisimme kaksinkamppailuita, jotka usein määrittävät pelin kulkua.

Suomi kohtaa alkusarjan päätösottelussa USA:n tiistaina kello 13.15.

- Kolmas erä oli hyvää peliä. Kaveri koetti siinä vain puolustaa, mutta pelasimme hyvin ja loimme paikkoja. Siitä koetamme ottaa hyvät asiat mukaan, paalutti kapteeni Mikael Granlund.

Lue myös: