Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Saksalaisten hirmukaaret eivät ole säikäyttäneet Pitkämäkeä

Tero Pitkämäen keihäskesä huipentuu elokuussa Berliinissä odottaviin EM-kilpailuihin.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki kuvassa
Tero Pitkämäen kisakausi starttaa toukokuun lopulla Vantaalla.Lehtikuva

Suomen keihästoivo Tero Pitkämäki odottaa jo kuumeisesti toukokuun lopulla alkavaa kilpailukauttaan. Maaliskuussa tehty kyynärpäään tähystys pakotti Pitkämäen keväällä heittotauolle, mutta Teneriffan leirin täysivauhtiset heitot käänsivät vireen nousuun.

- Sain tehtyä paljon kovavauhtisia heittoja. Olen luottavaisissa tunnelmissa ja fysiikkani nousussa, näyttää hyvältä, Pitkämäki kertoi.

- Teneriffan leirin perusteella kuntoni on samantyyppinen kuin viime vuonna. Viime keväänä tuli loukkaantuminen heti kauden avauskisan ensimmäisessä heitossa. Jos nyt saisi sen vältettyä, voisi tulla kokonaisuudessaankin hyvä kausi.

Pitkämäki avaa kisakautensa 26. toukokuuta Kultainen keihäs -kilpailussa Vantaalla. Timanttiliigan Dohan osakilpailu putosi kisakalenterista, koska Pitkämäki halusi panostaa harjoituksiinsa varmistaakseen vireensä kauden loppuvaiheisiin saakka.

- Pohdin loppuun saakka osallistumistani Dohan kilpailuun. Kuntoni puolesta olisin voinut mennäkin Dohaan, mutta päätimme vetää leirini loppuun saakka täysillä, kun minulle tosiaan tuli heittotaukoa. Teimme näin, ettei kuntoni hyytyisi kesän mittaan, Pitkämäki taustoitti.

Pitkämäki on linjannut kauden tärkeimmiksi kilpailuikseen Paavo Nurmi Gamesin keihäskilpailun (5. kesäkuuta Turussa), heinäkuiset Kalevan kisat Jyväskylässä ja elokuiset EM-kisat Berliinissä.

- Paavo Nurmi Games avaa kansainvälisen kisakauteni. Pääsen kohtaamaan maailman huippuheittäjät Turussa. Kalevan kisojen aikoihin kausi on jo todella pitkällä, joten siellä pitäisi olla jo huippukunnossa ennen kauden päätapahtumaa Berliinin EM-kisoja, Pitkämäki ennakoi.

Saksalaisten hirmukaaret eivät ole säikäyttäneet

Saksan keihäskolmikko Thomas Röhler, Johannes Vetter ja Andreas Hofmann on käynnistellyt kauttaan huikeilla yli 90 metrin kaarilla. Pitkämäki saa koko kolmikon vastaansa Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa.

Dohan Timanttiliigan saksalaisten jättiheitot - Röhler 91,78, Vetter 91,56 ja Hofmann 90,08 - eivät säikäytä.

- Kovassa vireessä ovat, saksalaisilla on aika huikea joukkue kasassa. He ovat tehneet oikeita asioita. Kesän jatko sitten näyttää, mihin suuntaan saksalaiset etenevät, Pitkämäki kommentoi.

- Odottelinkin saksalaisilta kovaa kauden avausta viime vuoden tapaan, Pitkämäki jatkoi.

Pitkämäki on yltänyt urallaan 90 metriin kuusi kertaa. Edellinen 90 metrin heitto toi Pitkämäelle MM-kultaa Osakassa vuonna 2007.

- Pitkä aika ysikymppisestä jo on. Ei se mikään pakkomielle minulle ole, mutta mukava olisi, jos raja menisi tulevalla kaudella rikki.

Pitkämäki tietää, että 90 metrin ylitys ei takaa vielä menestystä EM-kisoissa.

- EM-kisojen voitosta en tällä hetkellä haaveile, mutta mitalisijaan on kyllä mahdollisuudet. Tärkeintä olisi pysyä koko kauden ajan varmassa 85 metrin kunnossa. Siitä olisi hyvä kiskaista huipputulos, Pitkämäki selvitti.

Jo 15 vuotta kansainvälisellä huipputasolla kilpaillut Pitkämäki vakuuttaa, että latinkia riittää vielä 35 vuoden iässäkin.

- Polte on yhä riittävän kova eivätkä tulokseni jää siitä kiinni. Enemmänkin joudun toppuuttelemaan itseäni, etten tee liian kovia harjoituksia. Sillä puolella ei ole siis mitään ongelmia, Pitkämäki sanoi.

Pitkämäki on kantanut monesti niskassaan koko suomalaisen yleisurheilun menestyspaineet.

- En ole ottanut siitä paineita, vaikka keihäästä aina odotetaankin mitalia. Ei ole mikään uusi tilanne, että suomalaiset odottavat keihäsmitalia.

Tero Pitkämäkeä haastatteli Kalle Mäkelä.

Suosittelemme

Tuoreimmat