Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Nuorten MM-hiihdot siirretty Vuokatista Lahteen

Vuokattiin suunnitellut nuorten MM-hiihdot järjestetään Lahdessa.

hiihtolajit
Lahden kisat
Jussi Nahkuri / Yle

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS hyväksyi maanantain kokouksessaan Lahden nuorten MM-kisaisännäksi. Vuoden 2019 kisat myönnettiin alun perin Vuokatin järjestettäväksi, mutta Vuokatin hyppyrimäen kunnostus ei onnistu ensi talveksi. Suomen Hiihtoliitto löysi tilalle Lahden, ja nyt suunnitelmalla on FIS:n siunaus.

- Hienoa, että Lahti pystyy ottamaan haasteen vastaan tiukalla aikataululla. Kokenut organisaatio pystyy järjestämään tapahtuman laadukkaasti aikatauluhaasteista huolimatta, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kommentoi järjestelyä tiedotteessa.

Kun kisojen siirtyminen Vuokatista varmistui, väläyteltiin kisajärjestäjäpohdinnoissa myös Kuopiota. Kulmala kertoi Yle Urheilulle, että Kuopio olisi tullut kysymykseen, jos kisat olisi jaettu kahdelle paikkakunnalle ja jos Lahti-kortti ei olisi toteutunut.

Lahdessa järjestettiin keväällä 2017 aikuisten MM-kilpailut, jotka saivat hyvän vastaanoton niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kulmalan mukaan Suomen Hiihtoliiton ehdotus Vuokatin kisojen siirrosta Lahteen otettiin FIS:ssä ilolla vastaan.

- Olemme iloisia, että Lahdessa jatketaan 2017 MM-kisojen perinnettä nuorten kilpailuilla, FIS:n pääsihteeri Sarah Lewiskin kommentoi.

Seitsemän päivän rypistys

Nuorten MM-kisat ovat tulevana talvena seitsemän päivän rypistys 21.-27. tammikuuta. Ne ovat iso tapahtuma, jossa alle 20-vuotiaiden parhaimmisto kisaa niin maastohiihdossa, mäkihypyssä kuin yhdistetyssäkin. Lisäksi alle 23-vuotiaat kisaavat maastohiihdon MM-mitaleista. Uutena lajina Lahdessa nähdään tyttöjen yhdistetty.

- Eli aamusta iltaan on tapahtumia, mutta aikuisten MM-kisoihin liittyvää urheilun ulkopuolinen hullunmyllyä ei ole samassa laajuudessa. Ne ovat kuitenkin urheilullisesti tosi hyvätasoiset ja kovat kilpailut. Ennen kaikkea ne ovat meidän omille urheilijoillemme mahtava näytönpaikka, Kulmala totesi puhelimitse FIS:n kongressista Kreikasta.

Kulmala myöntää, että kisojen siirto Vuokatista oli ikävä juttu ennen kaikkea Vuokatille, mutta myös suomalaisjunioreille. Moni maajoukkueeseen kuuluva urheilija opiskelee paikkakunnalla Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa ja olisi päässyt todellisille kotiladuille ja -mäkeen kisaamaan.

- Toivottavasti tämä nyt auttaa siihen, että vuoden 2021 Euroopan Nuorten Talviolympiafestivaalit mennessä nämä suorituspaikka-asiat saadaan kuntoon ja kisat pystytään järjestämään Vuokatissa, Kulmala toivoi.

Lähteet: Hiihtoliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat