Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • UP-dokkari: Kamera käy!

Takaiskut vain vahvistaneet Leijonia – "Terveen joukkueen merkki"

Yle Urheilun asiantuntija Jyrki Aho uskoo, että Yhdysvaltoja vastaan nähdään erittäin sisuuntunut leijonalauma.

Jääkiekon MM 2018
Ryan Murray Sebastian Aho
Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkue taistelee tiistaina Yhdysvaltoja vastaan MM-kisojen alkulohkon voitosta. Yhdysvallat on pelannut MM-kisoissa vahvasti, eikä joukkue ole vielä hävinnyt otteluakaan.

Tiukimmat ottelut USA on pelannut Kanadaa ja Latviaa vastaan – Kanada kaatui avausottelussa voittomaalikisan jälkeen ja Latvia taipui jatkoajalla.

Kun Suomelle alkusarjan päätösottelu on kolmas tiukka taisto neljään päivään, viritteli Yhdysvallat viime perjantaina ja sunnuntaina koneitaan kohti pudotuspelejä helpoilla voitoilla Koreasta ja Norjasta.

Suomi sen sijaan lähtee otteluun allaan 2-3-jatkoaikatappio Saksalle.

- Suomi kaivaa tunteen esiin. Jokainen tietää haasteen olevan kovan ja että joukkueen täytyy pelata parasta peliään, Yle Urheilun asiantuntija Jyrki Aho sanoo.

- Suomi on pystynyt heikomman ottelun jälkeen kaivamaan taistelun seuraavaan peliin. Joukkue on myös pystynyt nousemaan tappioasemista tasoihin. On terveen joukkueen merkki, että siltä löytyy tärkeillä hetkillä puristusta.

Suomen valmennusjohto kuormitti viikonloppuna kärkiketjujaan. Koko turnauksessa Leijonien pelaajista eniten vastuuta ovat saaneet kärkisentterit Sebastian Aho ja Mikael Granlund, jotka ovat urakoineet yli 20 minuuttia illassa.

- Se voi näkyä peräkkäisinä päivinä pelattavissa otteluissa henkisenä väsymyksenä, mutta ei muuten, Aho sanoo.

- Jos pelaa jääkiekkoa 20 minuuttia peräkkäisinä päivinä, ei se ole mieletön rasitus fyysisesti.

Suomi pelasi lauantaina erinomaisesti Kanadaa vastaan. Tiistaina vastassa on hyvin samantyyppinen joukkue. Se sopii Ahon mukaan Leijonille hyvin, sillä joukkueella on ollut ongelmia lähinnä passiivisesti pelaavia vastustajia vastaan.

- Kun peliä pelataan oikeasti molempiin suuntiin, pelin rytmi on luonnollisempaa. Pelissä on silloin mukana suorahyökkäys-, riisto- ja keskialueen vaiheet. Pelin juoksu on normaali.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen MM-ottelu käynnistyy Herningissä Suomen aikaa kello 13.15.

Lue myös:

Jenkkien NHL-tähti ei tunne vielä Sebastian Ahoa – "Kanada ilmeisesti joutui jonkinlaiseen jäähysumaan"

Marjamäki: Yhdysvallat on kovempi kuin Kanada – Leijonat kamppailee tänään lohkovoitosta

Suosittelemme

Tuoreimmat