Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Yhdysvaltain tehohyökkääjä hehkuttaa Leijonien nuorta NHL-pakkia: "Hän on hemmetinmoinen pelaaja"

Suomi ja Yhdysvallat iskevät yhteen MM-kaukalossa kello 13.15.

Jääkiekon MM 2018
Markus Nutivaara.
Tomi Hänninen

HERNING. Suomi ja Yhdysvallat kamppailevat tiistaina jääkiekon MM-kisojen B-lohkon voitosta. Leijonat voi nousta vielä lohkon ykkössijalle, jos se voittaa Yhdysvallat varsinaisella peliajalla.

Yhdysvaltalaiset ovat seuranneet Suomen turnauksen etenemistä tarkasti. Joukkueen tehokkaimpiin pelaajiin kisoissa kuulunt Cam Atkinson on tarkkaillut varsinkin joukkuetoverinsa Markus Nutivaaran edesottamuksia.

- Hän on hemmetinmoinen pelaaja. On mukavaa nähdä, että hän on pelannut hyvin ja tehnyt pisteitäkin. Tästä tulee hyvä ottelu, Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä totesi Nutivaarasta, joka on kerännyt kuudessa pelissä tehot 2+4.

- Asumme täällä samassa hotellissa, mutta en aio puhua hänelle, jos törmäämme, Atkinson nauroi perään.

Cam Atkinson yrittää tehdä maalia Saksan verkkoon jääkiekon MM-kisoissa.
Cam Atkinson on iskenyt MM-kisoissa tehot 6+4.Tomi Hänninen

Atkinson on ollut Yhdysvaltain parhaita pistemiehiä MM-kaukalossa. Hän on iskenyt tehot 6+4. Parempaan joukkuetovereista on pystynyt vain Patrick Kane, joka johtaa pistepörssiä lukemallaan 5+10.

- Tästä tulee tärkein ottelumme tähän mennessä. Odotan haastetta todella paljon. Suomella on erittäin hyvä joukkue, kuten Kanada-ottelu osoitti. En tiedä, suhtautuiko Kanada heihin ylimielisesti. Näin vain ottelun lopputuloksen, Atkinson mietti.

Myös esimerkiksi Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat tunnettuja pelaajia Yhdysvaltain pukukopissa. Maalivahti Scott Darling pelaa Ahon ja Teräväisen kanssa NHL-seura Carolina Hurricanesissa.

- Sea Bass ja Turbo ovat loistavia tyyppejä. Pelasin Ville Pokankin kanssa jonkun verran AHL:ää Rockfordissa, Darling kertoi.

- He ovat mahtavia pelaajia. Olen iloinen, että he ovat menestyneet tässä turnauksessa. Seuraavassa pelissä en sitä tosin toivo, maalivahti hekotteli.

Suomi ja Yhdysvallat kohtaavat kello 13.15 Suomen aikaa.

Lue myös:

Leijonien MM-urakka on ollut vauhdikas vuoristorata – mistä notkahdukset ovat johtuneet?

Kasperi Kapanen pohti kypsästi Saksa-tappion loppuhetkiä: "Otan sen täysin omaan piikkiini"

Kommentti: Leijonien lohkovoitto edelleen mahdollinen – Saksa-tappio tuntuu kuitenkin floppisuoritukselta

Suosittelemme

Tuoreimmat