Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • UP-dokkari: Kamera käy!

Tehohyökkääjä Kailiala kovin tavoittein takaisin Turkuun: ensin Suomen mestaruus, sitten maailmanmestaruus

TPS teki kovan kaappauksen, kun se teki sopimuksen maajoukkuehyökkääjä Miko Kailialan kanssa. Kailiala edusti kaksi edellistä kautta EräViikinkejä.

salibandy
Miko Kailiala
Miko KailialaLehtikuva

Kun TPS otti ensimmäistä kertaa yhteyttä Miko Kailialaan, ei tehohyökkääjä aluksi pitänyt realistisena ajatuksena palata jo nyt kotikonnuilleen. 25-vuotias Kailiala on SBS Liedon kasvatti, mutta siirtyi TPS:n junioreihin jo varsin nuorena.

- Ajatus alkoi kypsyä pikkuhiljaa. Yleensä teen tällaiset päätökset pitkän pohdinnan jälkeen ja tämä tuntui oikealta ratkaisulta, Kailiala myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

Hän oli viettänyt viisi edellistä vuotta Helsingissä. Niistä kolme hän pelasi SSV:n riveissä ja kaksi viimeistä EräViikingeissä.

- Tuntui, että tarvitsen jotain muuta. Aloin tottua siihen, miten siellä menee ja tarvitsen uutta virikettä. Se oli iso päätös ja iso valinta, mutta ainakin tällä hetkellä olen tyytyväinen ja luottavainen siihen, että oli oikea ratkaisu.

Kailiala saavutti Helsinki-vuosinaan yhden hopean ja kaksi pronssia. TPS:ssä on asiat hänen mielestään sen verran hyvin ja kasassa on hyvä pelaajarunko, että turkulaiset voivat lähteä ensi kauteen kovin tavoittein.

- Eiköhän kaikki täällä halua lähteä pelaamaan siitä kaikkein kirkkaimmasta. Koitetaan fiksata kaikki joukkueen sisäiset ja ulkopuoliset asiat sillä tavalla, että on keväällä mahdollista taistella siitä. Tepsi ei ole koskaan pudotuspelisarjaa voittanut, joten lähdetään varmaan siitä, että voitetaan se ensimmäinen ja sen jälkeen katsotaan, mihin rahkeet riittävät, Kailiala sanoi.

- Suomen mestaruus Tepsin kanssa ja maailmanmestaruus Suomen kanssa joulukuussa. Siinä on meikäläisen tavoitteet tälle kaudelle.

Kailiala myöntää, että hänen päätökseensä vaikutti hieman myös se, että Turussa salibandyn fanikulttuuri on paremmalla tolalla kuin Helsingissä. Suuri yleisö ei ole vielä ottanut fuusioseura EräViikinkejä omakseen.

- Täällähän käy hienosti porukkaa katsomassa pelejä, ja on ihan uusi halli. Totta kai sekin oli päätökseeni jonkinlaisena tekijänä. Kyllä TPS on lajista riippumatta ehdottomasti meikäläisen seura ja Turusta tykkään yli kaiken. Ne olivat myös sellaisia asioita, jotka vaikuttivat vaakakupissa, Kailiala sanoi.

Lue myös:

TPS kiinnitti salibandyn maajoukkuehyökkääjän

Suosittelemme

Tuoreimmat