Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Lauri Markkasen Chicagolla on yöllä merkittävä hetki – pienet mahdollisuudet jättipottiin

Chicago Bullsin ensi kesän varausnumero ja samalla iso osa seuran tulevaisuutta selviää Suomen aikaa ensi yön arvonnassa.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri MarkkanenLEHTIKUVA / Getty Images / AFP

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkasen Chicago Bullsilla on Suomen aikaa ensi yönä merkittävin tapahtuma hetkeen, kun ensi kesän varausnumerot arvotaan. Kuudenneksi heikompana joukkueena alun perin varaustilaisuuteen lähtevä Bulls on vielä rakennusvaiheessa, joten hyvän varausnumeron saaminen olisi tärkeää.

Saman kuudennen varausnumeron saamisen todennäköisyys on 44 prosenttia. Kärkivarauksen mahdollisuus on puolestaan 5,3 prosenttia. Kolmen parhaan varausvuoron saamiseen on 18,3 prosentin todennäköisyys. Alhaisin varausnumero Bullsilla on joka tapauksessa yhdeksäs 14 parhaan vuoron arvonnassa.

Lisäksi Chicagolla on New Orleans Pelicansin 22. varausnumero päättyneellä kaudella tehdystä Nikola Miroticin kaupasta.

Arizonan isoa pelaajaa DeAndre Aytonia on pidetty tähän mennessä koko varaustilaisuuden ykkösnimenä. Muut kärkikolmikkoon yltävät nimet ovat olleet Duken iso laituri Marvin Bagley III ja Real Madridia edustava slovenialaistakamies Luka Doncic.

Chicagolle varmasti kelpaisi kuka tahansa edellä mainitusta nimestä, mutta kolmen tulevaisuuden kulmakivensä Markkasen sekä takamiesten Kris Dunnin ja Zach LaVinen rinnalle seurajohto on ilmaissut myös halunsa laiturin varaamiseen.

– Se olisi ihanteellinen paikka. Kokoa ja pituutta, heittotaitoa, puolustuskykyä. Jos etsimme jotain kehityskohdetta, niin sillä alueella haluamme parantaa, Chicagon johtoportaaseen lukeutuva John Paxson kuvaili viime kuussa kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa.

– Mutta on vaikeaa ohittaa lahjakkuutta, vaikka etsisikin jotain tiettyjä tarpeita.

Chicagon paikallismediassa on nostettu esiin mahdollisina varauksina Villanovan laituri Mikal Bridges ja Missourin Michael Porter Jr. Jälkimmäistä pidettiin ennen selkävaivojaan aivan kärkipään varauksena, mutta Porter Jr todennäköisesti putoaa loukkaantumispelkojen takia juurikin Bullsin kaltaisten joukkueiden saataville.

– Olemme luottavaisia siitä, että löydämme kaksi kivaa pelaajaa varaustilaisuudessa, Paxson muotoili.

– Varausluokassa on paljon lahjakkuutta. Nyt on vain kyse minusta ja meidän henkilökunnasta.

NBA:n varausnumeroarvonta ke 16.5. kello 2.30 Suomen aikaa Chicagossa.

Lähteet: NBA.com, Chicago Tribune

Suosittelemme

Tuoreimmat