Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Autosport: Räikkönen selvinnee säikähdyksellä ikävästä tilanteesta – silti Monacossa isot panokset

Kimi Räikkönen sai voimayksikkötilanteeseensa hieman helpotusta Barcelonan GP:n jälkeisissä testeissä.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen on elänyt railakkaasti.AOP

Autosport kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Kimi Räikkönen selvinnee säikähdyksellä sunnuntain keskeytyksestään Barcelonan GP:ssä.

Räikkösen voimayksikköön tuli vika 26. kierroksella ja hän joutui keskeyttämään ajettuaan varikolle.

Autosportin tietojen mukaan vika oli kuitenkin johdoissa, jotka katkaisivat virran vasemman puolen sylintereihin. Silloin siis vika ei ole yksikössä itsessään, joten samaa voi käyttää myös kauden seuraavassa kisassa Monacossa.

Jos Ferrari olisi joutunut vaihtamaan tärkeitä voimayksikön osia, niin Räikköselle vaihdokset olivat jo kauden kolmannet. Tällöin Räikkönen ei olisi voinut vaihtaa osia enää koko kaudella ilman lähtöruuturangaistusta.

Toki nytkin suomalaiskuljettajalla on isot panokset voimayksikkönsä kanssa. Autosportin mukaan Ferrari suunnittelee moottoriparannusta Kanadan kisaan, jolloin voimayksikkö tarvitsisi muutenkin vaihtaa. Siksi olisi hyvä, jos Räikkösen voimayksikkö kestäisi vielä Monacon kisankin. Jos Räikkösen voimayksikköön tarvitaan Monacossa päivityksiä, niin Autosportin mukaan Räikkösen päivityksiä venytetään neljällä kisalla eteenpäin.

Tallitoveri Sebastian Vettel saisi siis useaan keskikesän kisaan suuren edun.

Räikkösen alkukausi on ollut hyvin epäonninen, sillä hän on keskeyttänyt jo kaksi kertaa ilman omaa syytään. Bahrainissa kisa päättyi epäonnistuneeseen varikkopysähdykseen, jossa Ferrarin mekaanikko myös mursi jalkansa. Räikkönen on jäänyt keskeytysten myötä jo 47 pistettä MM-sarjaa johtavasta Mercedeksen Lewis Hamiltonista.

Monacon kisa on luvassa 27. toukokuuta.

Lue myös:

Räikkönen ja Vettel antoivat tiukat linjaukset Ferrarin surkeudesta – asiantuntija: ”Kuka nyt pystyy hallitsemaan jäljellä olevat kisat paremmin?"

Karmeaa epäonnea kärsinyt Räikkönen manasi Ylelle: ”Emme anna itsellemme mahdollisuuksia voittaa”

Kommentti: Bottas ja Räikkönen ovat F1-varikon suurimpia tähtiä, jotka määrittelevät hemmoteltujen toimittajien tehtäviä – mystisyys luo myös uskomattomat salaliittoteoriat

Suosittelemme

Tuoreimmat