Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Kaikkien aikojen leijonaturnausta pelaava Aho arvostaa lohkovoittoa "sössimisten" jälkeen jopa tavallista enemmän: "Ei tässä auta alkaa leijumaan"

Hattutempun Yhdysvaltojen verkkoon tehnyt Sebastian Aho kirjasi alkusarjassa tehopisteet 9+8=17.

Jääkiekon miesten MM 2018
Sebastian Aho
Sebastian Aho on pitelemätön MM-jäällä.

Sebastian Aho on ollut Tanskan MM-turnauksessa Leijonien ykköshahmo. Vasta 20-vuotias taituri oli alkusarjassa lähes pitelemätön eikä mikään viittaa siihen, etteikö sama jatkuisi myös pudotuspeleissä.

Alkusarjan päätöspelissä Aho taituroi hattutempun Yhdysvaltojen verkkoon, kun Lejionat voitti 6–2. Suomi varmisti B-lohkon voiton murskaluvuin.

– Tuon jälkeen, kun vähän sössittiin pari peliä, tätä suoritusta arvostaa vielä enemmän. Saimme kaadettua nämä kovat maat. Ei tähän auta jäädä maiskuttelemaan, kun seuraava iso peli on edessä, Aho sanoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

Aho viittasi alkusarjan yllättäviin Tanska- ja Saksa-tappioihin. Leijonat oli kuitenkin lohkon ykkösjoukkue, koska se venyi Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan nappisuorituksiin.

– Meillä on ollut koko ajan positiivinen ilmapiiri kopissa. Olemme pelanneet raikasta ja ennakkoluulotonta lätkää läpi alkusarjan ja haluamme pelata sitä myös jatkossa.

Seuraavaksi Suomi kohtaa A-lohkon nelosen Sveitsin torstain puolivälierässä. Silloin on pakko voittaa, jos mielii mitalipeleihin.

Ahosta tuo voitto tuskin jää kiinni. Hän nousi Yhdysvaltoja vastaan Suomen kaikkien aikojen pistemieheksi yksittäisessä MM-turnauksessa.

Aho on tehnyt Tanskan kisoissa seitsemässä ottelussa tehopisteet 9+8=17. Hän nousi uudeksi ennätysmieheksi ohi Petri Kontiolan, joka teki Ruotsin kanssa jaetuissa MM-kotikisoissa 2013 tehot 8+8=16. Myös Saku Koivu (1999) on tehnyt yhden turnauksen aikana 16 tehopistettä, mutta Kontiola oli tilastossa Koivun edellä suuremman maalimääränsä takia.

– Ehkä tämä on uran tähän asti paras turnaus, mutta ei tässä auta alkaa leijumaan. Täytyy pitää jalat maassa ja tehdä kovasti hommia, Aho totesi.

MM-kisojen kaikkien aikojen piste-ennätys on Neuvostoliiton Vladimir Petrovilla vuoden 1973 turnauksesta. Petrov teki tuolloin tehot 18+16=34. Vaikka tätä turnausta on vielä jälellä, tuo ennätys taitaa olla Ahollekin liikaa.

Lue myös:

Kommentti: Nyt näyttää hyvältä, Leijonat! USA-voitossa yksi tärkeä asia ylitse muiden

Vaatimattomuus kaunistaa! Sebastian Aho suhtautuu mielettömään ennätykseensä tyylillä: "Hän on persoonana niin mahtava"

Kaikkien aikojen leijonaturnausta pelaava Aho arvostaa lohkovoittoa "sössimisten" jälkeen jopa tavallista enemmän: "Ei tässä auta alkaa leijumaan"

Nälkäinen Leijonat jyräsi USA:n yli lohkovoittoon – Sebastian Aho taituroi hattutempun ja teki MM-historiaa!

Näin Leijonat marssi murskaavasti lohkovoittoon – puolivälierässä vastaan Sveitsi!

Sebastian Ahon matka NHL-tähdeksi ja Leijonien pisterohmuksi alkoi 10-vuotiaana voimistelusalilta – hämmästyttävä peliäly ei ole ainoa syy dominointiin MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat