Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - BRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JAM - AUS
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Nyt näyttää hyvältä, Leijonat! USA-voitossa yksi tärkeä asia ylitse muiden

Suomi on ollut MM-kisoissa poikkeuksellisen tehokas hyökkäyspäässä. Yhdysvaltoja vastaan Leijonat onnistui hyvin myös oman maalinsa suojelemisessa, kirjoittaa Yle Urheilun Sami Laine.

Jääkiekon MM 2018
Tolvanen heiskanen
Tomi Hänninen

Jääkiekko on paljon helpompaa, kun molemmat joukkueet ovat aloitteellisia. Tästä saatiin hyvä esimerkki tiistaina Suomen voittaessa alkusarjan päätösottelussaan Yhdysvallat 6–2.

Leijonilla oli alkusarjassa kaksi erityisen vaikeaa ottelua. Ongelmia tuottivat Tanska ja Saksa, jotka löivät johtoon päästessään luukut kiinni ja passivoituivat puolustusasemiin.

Suomi hävisi sekä Tanskalle että Saksalle. Yhdysvallat ja Kanadan Leijonat voitti. Ennen MM-turnausta ajatus kyseisistä tuloksista olisi tuntunut nurinkuriselta. Alkusarjan otteluiden jälkeen ei.

Leijonien pelityyli MM-jäillä on nimittäin räätälöity huippumaita vastaan – Leijonilla on vihdoin käytössään miehistö, jolla joukkue pystyy pelaamaan liikkuvaa ja tehokasta jääkiekkoa.

Yhdysvaltoja vastaan Suomi avasi peliä hyvin, ylitti keskialueen vauhdilla ja rytmitti peliä tarvittaessa alaspäin. Kun Yhdysvallat oli niin ikään aktiivinen, jäällä oli tilaa, jota Leijonat käytti hyökkäyspelissään hyväksi. Syötöt osuivat lapoihin ja tarjonta oli aina lähellä.

Suomi on hyökännyt läpi turnauksen laadukkaasti, se ei ole uutta. USA-ottelussa tärkein anti – jopa lohkovoittoa tärkeämpi – olikin puolustuspelin onnistuminen.

Leijonat puolusti taitavaa ja kamppailuvoimaista joukkuetta vastaan erittäin hyvin. Puolustusalueen puolustuspeli korostui etenkin toisen erän alussa, kun Yhdysvallat haki 0-2-tappioasemassa aggressiivisesti maaleja.

Suomi puolusti tiiviisti keskustaa, pelasi syöttölinjat pois ja oli samalla aktiivinen. Myös Leijonien riisto- ja maalineduspelaaminen oli erittäin tehokasta.

Vahvan puolustuspelaamisen lisäksi Harri Säteri vakuutti torjunnoillaan. Seitsemän ottelun perusteella näyttäisi siis siltä, että Leijonien paketti on rakennettu valmiiksi MM-kisojen oikeasti tärkeitä otteluita varten.

Lue myös:

Nälkäinen Leijonat jyräsi USA:n yli lohkovoittoon – Sebastian Aho taituroi hattutempun ja teki MM-historiaa!

Kaikkien aikojen leijonaturnausta pelaava Aho arvostaa lohkovoittoa "sössimisten" jälkeen jopa tavallista enemmän: "Ei tässä auta alkaa leijumaan"

Sebastian Ahon matka NHL-tähdeksi ja Leijonien pisterohmuksi alkoi 10-vuotiaana voimistelusalilta – hämmästyttävä peliäly ei ole ainoa syy dominointiin MM-kisoissa

Leijonien alkusarja oli hämmentävä sekoitus huippusuorituksia ja noloja tappioita: "Ihan sama miten peli on ailahdellut, luotto on säilynyt"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat