Suora

 • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
 • Voimistelun SM, akrobatia
 • Voimistelun SM, team gym
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Voimistelun SM, telinevoimistelun telineloppukilpailut
 • Korisliiga, miesten 5. loppuottelu Kauhajoki - Kouvot
 • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
 • Urheilukierros
 • Keilailun SM-kilpailut
 • Urheiluruutu
 • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
 • Urheiluruutu

Leijonien alkusarja oli hämmentävä sekoitus huippusuorituksia ja noloja tappioita: "Ihan sama miten peli on ailahdellut, luotto on säilynyt"

Suomi voitti alkulohkonsa jääkiekon MM-kisoissa, vaikka joukkue hävisi yllättäen Saksalle ja Tanskalle.

Jääkiekon MM 2018
Nutivaara ja Aho
Markus Nutivaara (vas.), Mikael Granlund ja Sebastian Aho ovat Leijonien johtavia pelaajia.Tomi Hänninen

B-lohkon voitto jääkiekon MM-turnauksessa on kova suoritus, mutta silti on hieman vaikea hahmottaa, mitä alkusarjasta pitäisi kokonaisuutena ajatella.

Leijonat aloitti kisat komeilla murskavoitoilla Etelä-Koreasta, Latviasta ja Norjasta, mutta maalinteko olikin yhtäkkiä hankalaa, kun vastaan tuli Tanskan NHL-vahti Frederik Andersen. Tanska yllätti Suomen, ja saman teki myös Saksa muutamaa päivää myöhemmin. Siitä huolimatta Leijonat nappasi voitot varsinaisella peliajalla niin sanotuista isoista maista eli Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Alkusarja päättyi murskaavaan esitykseen, kun USA kaatui Leijonien käsittelyssä 6–2. Nelosketjun hyökkääjän Marko Anttilan mukaan voitolla oli iso merkitys muutenkin kuin lohkon ykköstilan kannalta.

– On tärkeää, että tiedämme, että meidän peli riittää ja se on kunnossa. Tehtävämme on saada se näkymään joka päivä, Anttila summasi Yle Urheilulle.

– Pystymme olemaan vähän huolellisempia. Tehokkuutemme on ollut loistavaa ja sitä yritämme jatkaa. Muutamassa pelissä se on vähän tökkinyt, mutta emme ole siitä huolissamme.

Marko Anttila
Marko Anttila oli vireessä Yhdysvaltoja vastaan.Tomi Hänninen

Yhdysvaltoja vastaan maalin tehneen Anttilan kommentti kuvaa hyvin koko Suomen joukkueen turnausta. Huonot hetket tulivat Tanskaa ja Saksaa vastaan, mutta seuraavassa pelissä Leijonat on ollut hirvittävän hyvä.

– Suurin juttu on, että olemme luottaneet omaan tekemiseen ja joukkuekavereihin. Ihan sama, miten peli on ailahdellut, luotto on säilynyt. Kaikki tietävät, mitä tekevät, yhtään kysymysmerkkiä ei tule, puolustaja Markus Nutivaara sanoi.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Sveitsin puolivälierässä torstaina. Siinä ottelussa ei ole enää varaa Tanska- ja Saksa-pelien lapsuksiin.

– Joka osa-alueella pitää parantaa. Jokaisen yksilön täytyy parantaa ja johtavien pelaajien pitää nostaa tasoa, kun on tärkeämpi peli tulossa, Nutivaara totesi.

Lue myös:

Kaikkien aikojen leijonaturnausta pelaava Aho arvostaa lohkovoittoa "sössimisten" jälkeen jopa tavallista enemmän: "Ei tässä auta alkaa leijumaan"

Nälkäinen Leijonat jyräsi USA:n yli lohkovoittoon – Sebastian Aho taituroi hattutempun ja teki MM-historiaa!

Näin Leijonat marssi murskaavasti lohkovoittoon – puolivälierässä vastaan Sveitsi!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat