Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Teinillä edessä kahden viikon juoksukielto – toukokuun SM-kisat jäävät väliin: "Pelkäsin pahempaa"

Suunnistuksen Euroopan mestari Marika Teini palaa kisoihin näillä näkymin kesäkuisessa Venlojen viestissä.

suunnistus
Marika Teini
Marika Teini.SSL

Suunnistaja Marika Teinin jalkavamma pitää hänet parin viikon ajan juoksukiellossa, mikä pitää EM-kultamitalistin poissa puolentoista viikon kuluttua käytävistä keskimatkan ja sprinttiviestin SM-kisoista. Elokuun alussa käytävät MM-kisat eivät ole kuitenkaan suomalaistähden kohdalta uhattuna.

Sveitsin EM-kisoissa keskimatkan kultaa voittanut Marika Teini kävi maanantaina magneettikuvissa loukattuaan samaisessa kisassa jalkaansa. Tulokset olivat odotetut.

- Kantakalvossa pienehkö repeämä ja varpaiden koukistajajänne oli myös ottanut osumaa. Mikään ei ole pahemmin rikki eikä katki, Teini kertoi tiistaina tuloksista huojentuneena.

Teini pystyy jalalla jo kävelemään ilman keppejä, mutta juoksemaan hän pääsee vasta parin viikon kuluttua. Näin ollen Teiniä ei nähdä puolentoista viikon kuluttua eli 26.5. Ylelläkin televisioitavassa keskimatkan SM-kisassa. Lisäksi häneltä jää väliin myös seuraavana päivänä Keravalla kisattava sprinttiviestin SM-kisa.

- Venlojen viesti on näillä näkymin seuraava kisastartti. Siihen on onneksi niin hyvin aikaa, ettei sen pitäisi olla vaarassa.

Teinin edustamalla SK Pohjantähdellä olisikin laittaa vahva iskukykyinen joukkue Venloihin, jos kaikki pääsevät terveenä viivalle. Nelikosta peräti kolme eli Teini, Sofia Haajanen ja Anna Haataja, olivat mukana EM-kisoissa sijoittuen parhaimmillaan kymmenen parhaan joukkoon.

Ja mikä tärkeintä, myöskään elokuun alun MM-kisat eivät ole Teinin mukaan vaarassa. EM-kisojen kultamitalinsa jälkeen Teini on niissäkin kisoissa ennakkoon ajateltuna vahvimpia suomalaisten mitaliehdokkaita.

Seuraavat pari viikkoa Teinin aika kuluu vesijuoksun ja pyöräilyn parissa. Mutta sen verran hän on tottunut viime vuosina tekemään korvaavaa harjoittelua eri vammojen takia, että itseluottamuskaan ei parin viikon takapakista horju.

- Olen ennenkin korvaavaa harjoittelua tehnyt ja nähnyt, että sillä pääsee hyvään kuntoon. Kyllä tässä kahdessa viikossa pystyy aika paljon tekemään vaikka ei pystykään juoksemaan, Teini vakuuttaa.

Lue lisää:

Teinin kultasuunnistus oli huikea tarina: suunnisti puolet matkasta toinen jalka poissa pelistä, maalissa voittoa ehti juhlia jo toinen kilpailija

Euroopan mestari Teini joutuu jättämään EM-kisat kesken

Suosittelemme

Tuoreimmat