Suora

  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Jääkiekkokierros
  • Mestaruusliiga: Tiikerit - Hurrikaani
  • Taitoluistelun EM, parien lyhytohjelma
  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräinen jatkaa, vaikka on aiempaa valmiimpi päättämään uransa: "Erona on ehkä se, että lopettaminen tuntui pelottavalta"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on vahvistanut virallisesti jatkavansa uraansa myös ensi kaudella. Mäkäräinen kertoi jatkostaan tänään Helsingissä.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen ja kaksi kristallipalloa.
Näihin tunnelmiin Kaisa Mäkäräisen viime kausi päättyi.AOP

Nyt se on virallista! Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen jatkaa uraansa. Hän vahvisti asian tiistaina Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Mäkäräinen kertoi jatkostaan jo maanantaina sosiaalisessa mediassa. Hän julkaisi videon, jonka viesti oli: "nähdään ensi kaudella". Nyt asialle saatiin lopullinen vahvistus.

– Ei ehkä ole tullut tehtyä vielä täydellistä kisasuoritusta, Mäkäräinen perusteli päätöstään.

– Lajissa on yksittäisiä osa-alueita niin paljon, ja sellaisia, missä minulla on tunne, että pystyisin vielä kehittymään. Ammuntanopeus ja osumaprosentti, mitä nyt tulee ammunnasta ekana mieleen.

Mäkäräinen vakuuttaa, että paloa lajia kohtaan löytyy ja motivaatiota jatkaa treenirääkkiä riittää.

– Jos sitä ei olisi, niin kaikki muut syyt (jatkamiseen) voisivat tuntua enemmän tai vähemmän kaukaa haetuilta. Ne eivät motivoisi siihen treenaamiseen samalla tavalla. Olen nöyrä lajia kohtaan, edelleen.

Päättyneellä kaudella maailmancupin kokonaiskilpailun voittaneen Mäkäräisen, 35, päätöstä uran jatkosta odotettiin olympialaisista asti.

Nyt hän kertoi jatkavansa ainakin ensi kauden. Viime vuosina on totuttu siihen, että Mäkäräinen ilmoittaa seuraavan vuoden kohtalosta aina keväisin.

– En voi tietää, mitä ajattelen ensi keväänä. Mutta 99-prosenttisella todennäköisyydellä minua ei nähdä seuraavissa olympialaisissa (2022). Koskaan ei tietenkään voi sanoa ei koskaan

– Aiempiin vuosiin verrattuna eroa on ehkä se, että silloin lopettaminen tuntui pelottavalta. Nyt siihen ei liittynyt enää mitään mystistä tai pelottavaa, tai negatiivisia fiboja niin paljon. Ehkä siihen on napsun verran valmiimpi.

Mäkäräinen, 35, on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kolmesti. MM-kisoista Mäkäräisellä on yksi kulta, yksi hopea ja neljä pronssia.

Lue myös:

Raha ja rakkaus lajiin puoltavat Kaisa Mäkäräisen päätöstä jatkaa – "Hän tietää pystyvänsä tekemään mahtavaa tulosta edelleen"

Kaisa Mäkäräiseltä videoviesti uran jatkosta: "Nähdään ensi kaudella"

Suosittelemme

Tuoreimmat