Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit

Jet lagin voittanut Tolvanen kohtaa puolivälierässä seuratoverinsa: "En malta odottaa, että pääsen pelaamaan häntä vastaan"

Suomi-kiekon huippulupaus Eeli Tolvanen puhkuu intoa, kun pääsee haastamaan NHL:n eliittipuolustajan MM-kaukalossa.

Jääkiekon MM 2018
Eeli Tolvanen
Eeli Tolvanen.Tomi Hänninen

KHL-kauden päätyttyä Nashvilleen matkustanut Eeli Tolvanen liittyi Leijonien riveihin perjantaina. Tuon jälkeen Tolvanen on pelannut kolme MM-ottelua, joissa hän on tehnyt tehot 2+2=4.

Huippulupaus Tolvanen on pelannut viimeksi huhtikuun alussa. Hän pelasi kolme runkosarjaottelua Nashville Predatorsissa, mutta ei saanut peliaikaa enää pudotuspeleissä.

Tolvanen kertoo, että pelituntuma alkoi löytyä ottelussa Yhdysvaltoja vastaan. Myös aikaerorasitus on voitettu.

– Pari yötä oli sillä tavalla, ettei kamalasti tullut nukuttua, mutta nyt on ihan freesi olo ja jet lag on ohi.

Tolvanen pelasi kaksi ensimmäistä MM-otteluaan kolmosketjussa, mutta hänet nostettiin ykkösnyrkkiin Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen vierelle peliin Yhdysvaltoja vastaan.

Ketju värkkäsi Suomen 6–2-voitossa yhden maalin Yhdysvaltojen verkkoon.

– Kemiat natsaavat hyvin. Ykkösketjussa on aika helppo pelata, siinä on kaksi NHL:n huippupelaajaa. Tuntuu, että löydämme toisemme ihan hyvin. Aina, kun on tuollaiset pelaajat vierellä, natsaa helposti.

Puolivälierässä Suomi saa vastaansa Sveitsin, jonka riveissä pelaa kaksi Tolvaselle tuttua pelaajaa Nashvillestä: puolustaja Roman Josi ja hyökkääjä Kevin Fiala.

– Josi on huippuluokan pakki. Kiekolliset taidot ovat NHL:n eliittiä. Lisäksi hän on hyvä luistelemaan ja puolustamaan. Se on aikamoinen paketti. Odotan, että pääsen pelaamaan häntä vastaan.

Tolvanen odottaa puolivälierästä tulevan tiukka peli. Sveitsillä on luisteluvoimainen joukkue, jossa pelaa kuusi NHL-pelaajaa.

– Tiedämme, että meidän täytyy pelata hyvä peli, jos haluamme mennä jatkoon. Jenkit- ja Kanda-pelit osoittivat, että pystymme pelaamaan isoja maita vastaan. Olemme pelanneet hyvää hyökkäyspeliä ja puolustaneet tiiviinä. Kaikkien ketjujen onnistuminen on tärkeää tässä turnauksessa.

Leijonat kohtaa Sveitsin puolivälierässä torstaina kello 21.15.

Lue myös:

MM-kultaan uskova Säteri vaatimattomana hirmuvireestään: "MM-kisat on hyvää jatkumoa kaudelle"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat