Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup

Mitä Laine tekee välipäivinä? – ”Välillä ostetaan ylimääräinen televisio”

NHL-joukkueilla on pelimatkoilla paljon luppoaikaa, mitä pelaajat kuluttavat eri tavoin. Winnipegin Patrik Laine panostaa konsolipeleihin.

urheilu
Patrik Laine.
Patrik Laine.LEHTIKUVA / Getty Images / AFP

LAS VEGAS. Kun Winnipeg Jets matkustaa NHL-otteluiden perässä ympäri Pohjois-Amerikkaa, pelaajat käyttävät välipäivien luppoaikaa monin eri keinoin. Joku lähtee katselemaan nähtävyyksiä, joku katselee televisiosarjoja hotellihuoneessaan. Winnipegin suomalaislaituri Patrik Laine panostaa konsolipeleihin jopa huvittavuuteen asti.

Esimerkiksi tiistaina Las Vegasiin saavuttuaan, Laine viritteli pelit kuntoon huonetoverinsa Nikolaj Ehlersin kanssa välittömästi. Ja, kun suomalaistanskalainen parivaljakko pääsee NHL:n tai Fortniten makuun, aika lentää.

- Eilen ei ehtinyt niin kauaa pelata, ehkä joku viisi tuntia, Laine jutteli Yle Urheilulle Las Vegasissa.

- Kotona jos on välipäivä, siinä saattaa mennä pelatessa helposti kaksitoistakin tuntia. Siinä, kun kympiltä herää, niin pystyy pelata helposti sinne ilta yhteentoista, Laine hymyili.

Kun Winnipeg Jets lähtee pelimatkalle, sekä Laine että Ehlers ottavat konsolinsa mukaan, siitäkin huolimatta, että kaksikko majoittuu reissuissa samassa huoneessa. Kaksikko on itse asiassa vienyt pelaamisen reissuissa toisinaan kokonaan uusille tasoille.

- Meillä on molemmilla konsoli mukana ja sitten pyydetään ylimääräinen televisio vielä huoneeseen. Siinä on kaksi televisiota ja saattaa olla vielä kaksi tablettiakin eli kaksi eli peliä pyörimässä. Ihan kunnon setti, Laine nauroi.

Ja jos hotelli ei tarjoa ylimääräistä televisiota, kaksikko ostaa sellaisen.

- New Yorkissa oltiin pitkällä reissulla, missä ei saatu televisiota, niin kävimme ostamassa sellaisen. Minä sitten raahasin sitä mukanani. Muilla oli matkalaukut, niin minä raahasin sitä telkkaria. Se kyllä hajosi myöhemmin New Jerseyssä, mihin se sitten jäikin, Laine muisteli hymyillen.

- Ammattimiehiä, ammattimiehiä, Laine jatkoi.

Yleensä, kun Winnipeg matkustaa, joukkue syö lounasta hallilla yhdessä, mutta muista aterioista pelaajat ovat vastuussa itse. Konsoliveljet eivät lähde merta edemmäs kalaan.

- Se on soittoa alakertaan. Pihvi ja ranskalaiset toimii huonepalvelusta hyvin.

Television lisäksi kaksikko on joutunut reissuillaan välillä myös ohjainostoksille. Kilpailullisuus, kun puskee esiin myös konsolipeleissä. Laine myönsi etenkin NHL-tappioiden ottavan koville.

- Näistä asioista ei puhuta kauheasti, Laine hekotteli.

- Kyllähän niitä ohjaimia välillä menee. Varsinkin silloin, kun pelataan vastakkain, ei oikein pystynyt hyväksymään tappiota. Jalkapallopelissä mua ei haittaa, siinä mä lähden aina häviämään, mutta NHL:ssä mun pitäisi jyrätä ihan täysin.

Keskiviikkoiltana Winnipeg heittää konsolit nurkkaan paikallista aikaa kello 18.00, kun se kohtaa konferenssifinaalien kolmannessa loppuottelussa Vegas Golden Knightsin. Voitot ovat 1-1, Stanley Cupin loppuotteluun etenee neljällä voitolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat