Suora

 • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Katowice Minor CS:GO
 • Jääkiekkokierros
 • Suomen Urheilugaala
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Elävä arkisto esittää

Haula loisti tärkeällä hetkellä – "Olemme jatkuvasti kiinni heidän naamassa"

Vegasin Erik Haula nousi joukkueensa avainpelaajaksi, kun Golden Knights siirtyi 2-1-johtoon läntisen konferenssin finaalisarjassa Winnipegiä vastaan.

NHL
Erik Haula ja Patrik Laine kuvassa
Erik Haula ja Patrik Laine taistelun tuoksinassa.Lehtikuva

LAS VEGAS. Vegas Golden Knightsin Erik Haula pelasi keskiviikkona yhden meneillään olevien pudotuspelien parhaista peleistään. Porilaishyökkääjä kuului joukkueensa parhaimmistoon läpi illan ja pääsi läntisen konferenssin finaalisarjassa ensimmäistä kertaa myös tehopisteille.

Ja tärkeään paikkaan.

Winnipeg oli juuri iskenyt toisen erän alussa ottelun tasoihin (1-1), kun Vegasin suomalaissentteri astui esiin. Tasoitusmaalin jälkeisessä maalissa Haula ryntäsi karvaamaan ja riisti kiekon maalin takana Winnipeg-vahti Connor Hellebuyckilta. Haulan nopea syöttö maalin eteen tavoitti James Nealin, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään Jets-maaliin.

- Sain kiekonriiston siitä ja heitin kiekon maalille. Onneksi kiekko meni suoraan hänen lapaansa, eikä hän tuollaisesta paikasta tietenkään ohi laita, Erik Haula hymyili Yle Urheilulle Las Vegasissa.

Suomalaissentterin johtama kakkosketju oli vain kolme minuuttia myöhemmin järjestämässä myös ottelun voittomaalia.

Haulan ketjun tehot tulivat joukkueelle tärkeään saumaan, mutta oli tämän pelaamisessa paljon muutakin. Hieman paremmalla onnella ja tarkemmalla viimeistelyllä Haula olisi voinut tehdä keskiviikkona parikin maalia, niin hienosti suomalainen pelin ytimessä hyvän liikkeensä kautta hääräsi.

Haula kirjasi tililleen kuusi laukaisuyritystä, joista kolme meni maalia kohti. Mukaan mahtui tämän lisäksi kaksi taklausta sekä neljä kiekonriistoa.

Paljon ehjempää kokonaisuutta ei joukkueen kakkossentteriltä olisi sarjan kolmannessa ottelussa voinut pyytää.

- Nyt mennään parempaan suuntaan ja siihen olen koko ajan pyrkinytkin. Olen aika rehellinen oman pelaamiseni suhteen ja yritän vaatia itseltäni koko ajan lisää. Olen katsellut omaa pelaamistani ja miettinyt, miten saisin enemmän kiekkoja ja miten voisin paremmin hyödyntää nopeuttani, Haula jutteli.

- Halusin päästä kiekkoihin ja halusin mennä maalille, olla kokonaisuutena vaarallisempi pelaaja.

”Noin meidän tulee pelata”

Vaarallisia Haula ja Vegas keskiviikkona todellakin olivat. Golden Knightsin pelaaminen oli sarjan kolmannessa ottelussa yksinkertaisen kaunista – juuri sellaista nopeaa ja aktiivista duunarilätkää, jolla Golden Knights on jyrännyt koko vuoden. Vaikka Nashville oli Winnipegille vaikea vastus, Vegas saattaa olla jopa inhottavampi.

Vegas ei antanut kahdessa ensimmäisessä erässä Winnipegille hetken rauhaa. Golden Knightsin nopea pelaaminen sai nopeudestaan tunnetun Winnipegin näyttämään keskiviikkona hitaalta. Kyse on kiekollisen pelin nopeudesta, kyse on takapaineesta ja yksinkertaisesti erinomaisesta luistelusta.

Vegas oli kahden erän ajan jokaisessa irtokiekossa ensimmäisenä.

- Noin meidän tulee tässä sarjassa pelata. Se turhauttaa, kun olemme heidän naamassa kiinni jatkuvasti. Käännetään koko ajan kiekkoa ylös, pelataan nopeasti ja simppelisti suoraan maalille.

Vegas aloitti sarjan heikosti, mutta on ollut kahdessa viimeisessä ottelussa selkeästi halukkaampi kahdesta joukkueesta. Suurimman vaikutuksen keskiviikkonakin teki Haulan edustaman joukkueen halu tehdä likaista työtä. Joukkue on upealla tavalla nöyrä jääkiekon perusasioita kohtaan.

- Olemme sanoneet koko kauden, että meillä on hyviä pelaajia, mutta ei mitään supertähtiä. Ei me voiteta peliä yhdellä hyvällä ketjulla, vaan jokaisen on oltava parhaimmillaan. Kaksi erää pelattiin juuri niin kuin meidän pitää, Haula kiitteli.

Fleury hurjana

Vegas voitti ottelun kahdella maalilla, mutta kaukana ei Winnipegin tasoituskaan kolmannessa erässä ollut. Kun Jets pääsi pelinsä päälle, se vei Vegasia ajoittain pahasti. Golden Knights -vahti Marc-Andre Fleury esitti kuitenkin tärkeillä hetkillä muutaman kertakaikkisen upean torjunnan, minkä avulla kotijoukkue säilytti johtonsa.

Haula paketoi maalivahtipelin lyhyesti.

- Fleury voitti tämän pelin meille.

Vegas johtaa sarjaa nyt 2-1, Stanley Cupin loppuotteluihin pääsee neljällä voitolla. Sarjan neljäs ottelu pelataan perjantaina Las Vegasissa.

Lue lisää:

Vegas jatkaa lentoaan – Laine kolisteli tolppaa

Suosittelemme

Tuoreimmat