Suora

 • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
 • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Katowice Minor CS:GO
 • Jääkiekkokierros
 • Suomen Urheilugaala
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu
 • Elävä arkisto esittää

Pohjois-Amerikan kiekkovaikuttajat lähes hullaantuneita Sebastian Ahon esityksistä: "Tulee olemaan yksi parhaista NHL:ssä"

Sebastian Ahon povataan nousevan seuraavalla kaudella NHL:n parhaiden pelaajien joukkoon.

Jääkiekon MM 2018
Sebastian Aho
Sebastian AhoTomi Hänninen

HERNING. Sebastian Ahon huikea MM-turnaus ei ole jäänyt Leijonien pohjoisamerikkalaisilta vastustajilta sekä jääkiekkovaikuttajilta luonnollisestikaan huomaamatta. Ahon hattutemppu Yhdysvaltoja vastaan oli vain kuorrutus kakun päälle, sillä nuoren suomalaisen huippupelaajan otteet on jo huomioitu ison valtameren toisella puolella kahden NHL-kauden aikana.

- Aho on saanut hienon alun uralleen NHL:ssä ja hän on matkalla huipulle, vaikka Carolinan pelaajista ei niin paljon puhutakaan. Hän on jo nyt tunnettu pelaaja liigassa. Sanoisin, että Aho on nouseva tähti NHL:ssä, Yhdysvaltain MM-joukkueen supertähti Patrick Kane hehkuttaa Yle Urheilulle.

- Aho on esiintynyt turnauksessa loistavasti, aivan kuten Ruotsin William Nylander viime vuonna. Hän kuuluu pelaajiin, jotka nousevat esiin tällaisessa turnauksessa. Aholla on totta kai iso merkitys Suomen menestykselle täällä, Kane jatkaa.

- Aho ja Connor McDavid ovat olleet tähän asti MM-turnauksessa aivan fantastisia, kanadalaisen TSN-yhtiön arvostettu kiekkokommentaattori Ray Ferraro lataa.

Kanadan päävalmentaja Bill Peters tietää tarkalleen Ahon kyvyt. Carolinan ex-valmentajana Peters sai seurata kahden kauden ajan lahjakkaan suomalaisen taivalta NHL-uransa alussa.

- Toisena vuonna on aina helpompaa pelata NHL:ssä. Hän tietää jo liigan tavat esimerkiksi matkustamisesta. Aho otti toisella kaudellaan todella isoja askeleita urallaan, Peters toteaa.

Peters kehuu estoitta Ahon jalostumista pelaajana maailman johtavassa kiekkoliigassa.

- Hän on eliittipelaaja. Aho on kilpailuhenkinen ja hänen peliälykkyytensä on korkeaa tasoa kaikissa pelitilanteissa. Hän on hyvässä vauhdissa matkalla aivan huipulle, hän toteaa.

Askeleet kohti ratkaisupelaajan roolia NHL:ssä

Toisella NHL-kaudellaan Sebastian Aho otti entistä isompaa roolia seurajoukkueessaan. Runkosarjan päätteeksi 65 tehopistettä ja 29 maalia oli tietysti Carolinan kärkeä. Lisäksi Aho paransi laukaisupronsenttiaan huomattavasti debyyttikaudestaan ja myös ottelukohtainen jääaika kasvoi minuutilla.

- Ahon itseluottamus NHL:ssä on varmasti parantunut. Hän on kehittynyt hyökkäyspelaamisessaan, missä Aholla on todella dynaamiset kyvyt, USA:n MM-joukkueen päävalmentaja Jeff Blashill arvioi Yle Urheilulle.

- Aho on ottanut isoja askelia todelliseksi ratkaisupelaajaksi NHL:ssä ilta toisensa jälkeen. Näitä pelaajia ei ole montakaan. Hänellä on todella tällaisen pelaajan taidot, Blashill jatkaa.

- Mielestäni Aho on isojen ottelujen pelaaja.

Kanadalaisen TSN-kanavan arvostetulla kiekkokommentaattorilla Ray Ferrarolla on mielenkiintoinen ajatus siitä, missä asioissa Sebastian Aho meni toisella NHL-kaudellaan yksilönä eteenpäin.

- Uskon, että Aholla on entistä vahvempi usko kykyihinsä, että hän pystyy olemaan yksi parhaista pelaajista NHL:ssä, Ferraro visioi.

Lue myös:

Ennätysmies Aho ei lähde menestyksestä huolimatta leijumaan: "Täytyy pitää jalat maassa"

Vaatimattomuus kaunistaa! Sebastian Aho suhtautuu mielettömään ennätykseensä tyylillä: "Hän on persoonana niin mahtava"

Sebastian Ahon matka NHL-tähdeksi ja Leijonien pisterohmuksi alkoi 10-vuotiaana voimistelusalilta – hämmästyttävä peliäly ei ole ainoa syy dominointiin MM-kisoissa

Suosittelemme

Tuoreimmat