Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: Oodi Sebastian Aholle – ylisanatkin loppuvat kesken Leijonien nuoresta supertähdestä

On suorastaan nautinto katsella Leijonien nuoren huippupelaajan Sebastian Ahon toimintaa ottelujen jokaisessa vaihdossa, ennen kaikkea kiekon kanssa, kirjoittaa Yle Urheilun Jussi Saarinen.

urheilu
Sebastian Aho

HERNING. On vaikea löytää lisää superlatiiveja Sebastian Ahon pelaamisesta tähän mennessä. Ne alkavat nimittäin jo loppua. Ei olisi lainkaan vääryys, jos Ahoa kutsuttaisiin MM-turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Suomalaisen huippujääkiekon nero ja pelaamisen roolimalli on ollut Tanskan keväässä ilmiömäinen. Ahon huikeat tehot (9+8=17) ja hurja teholukema (+15) kertovat vain yhden puolen suomalaishyökkääjän nerokkaasta pelaamisesta.

Sebastian Aho on kokonaisvaltaisen pelaamisen hallitseva hahmo, Primus motor, Leijonien MM-joukkueessa. On suorastaan nautinto katsella nuoren huippupelaajan toimintaa ottelujen jokaisessa vaihdossa, ennen kaikkea kiekon kanssa.

Ahon kiekollisessa pelaamisessa lähes pettämätön suoritusvarmuus nousee aina päällimmäisenä pintaan: suomalaisässän tarkat ja napakat syötöt sekä piiruntarkat ajoitukset edistävät aina joukkueen peliä hyökkäyssuuntaan ja tuottavat heti hyökkäyspelinopeutta.

Ikään kuin Ahon päässä raksuttaisi viimeisimmällä huipputekniikalla varustettu tietokone joka kerta kun Aholla on kiekko lavassaan.

Yhdysvaltoja vastaan nähtiin myös tapa, jolla Aho reagoi hyökkäyspäässä tilanteisiin salamannopeasti. Suomen 2–0-maali oli tästä kuvaava suoritus: Aho haistoi välittömästi yllättäen USA:n maalin eteen ajautuneen irtokiekon, nopeat luistimenpotkut ja Aho oli salamana jo kiekossa kiinni.

Kerrassaan huikeaa reagointia ja pelitilanteen nopeaa "haistamista".

Nuoren huippupelaajan luistelu on myös kissamaisen kepeää. Ahon irtiottokyky ja rytminvaihdos luistimilla ovat kovaa tasoa.

Tarkkaavaisimmat ovat panneet merkille myös sen, miten Ahon laukaus esimerkiksi ylivoimalla lähtee pienestä varrestaan huolimatta tarvittaessa todella terävästi.

Puolustuspelaamisen hallinta kuuluu luonnollisesti Ahon perusrepertuaariin. Tinkimätön karvaaminen, ahnas häirintäpelaaminen ja aina joukkueen eteen puolustaminen erinomaisella luistelutaidolla ovat takuuvarmaa Ahoa.

MM-kisojen aikana Herningin hallin valotaululla on nähty tilanteita, joissa päävalmentaja Lauri Marjamäki ja Aho käyvät keskustelua. Lienee selvää, että juuri Aho on päävalmentajan tärkein luottomies, "työkalu" ja yhteistyökumppani pelaajien suuntaan.

Sebastian Ahon arvo Leijonissa on nyt mittaamaton.

Lue myös:

Pohjois-Amerikan kiekkovaikuttajat lähes hullaantuneita Sebastian Ahon esityksistä: "Tulee olemaan yksi parhaista NHL:ssä"

Leijonilla huippusauma mitalipeleihin – Marjamäki: "Joukkueessa on hirveä potentiaali ja kova halu menestyä"

Ennätysmies Aho ei lähde menestyksestä huolimatta leijumaan: "Täytyy pitää jalat maassa"

Vaatimattomuus kaunistaa! Sebastian Aho suhtautuu mielettömään ennätykseensä tyylillä: "Hän on persoonana niin mahtava"

Suosittelemme

Tuoreimmat