Leijonille karmea pettymys! Suomen MM-turnaus päättyi tappioon Sveitsille – toisen erän musta hetki ratkaisi

Leijonien epätasainen kisaurakka päättyi torstaina, kun Sveitsi kukisti suomalaiset jääkiekon MM-turnauksen puolivälierissä.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-turnaus päättyi raskaaseen pettymykseen puolivälierissä. Suomen kisat päättyivät 2–3-tappioon Sveitsille torstaina.

Herningissä pelattu puolivälieräottelu ratkesi Sveitsin tehohetkeen toisen erän puolivälissä. Enzo Corvi, Joel Vermin ja Gregory Hofmann tekivät neljässä minuutissa maalit, joista Leijonat ei kunnolla toipunut.

Suomen maalit viimeistelivät Markus Nutivaara ja Mikko Rantanen.

Epätasaisuus leimasi Leijonien otteita Tanskan MM-turnauksessa. Suomi voitti alkusarjassa Kanadan ja Yhdysvallat, mutta taipui tappioon ennakkoon heikompia Saksaa ja Tanskaa vastaan. Leijonat voitti kuitenkin lohkonsa ja lähti suosikkina puolivälierään Sveitsiä vastaan.

Toisen erän musta hetki

Vielä ensimmäisessä erässä kaikki näytti hyvältä. Markus Nutivaara vei Suomen johtoon Miika Koiviston nappisyötöstä, kun ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia.

Kuva: Tomi Hänninen

Toisessa erässä Sveitsi pääsi paremmin peliin mukaan. Enzo Corvi viimeisteli tasoituksen maalinedushässäkän päätteeksi, kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia.

Hetkeä myöhemmin Joel Vermin nousi kulmasta maalille Koiviston estelyistä huolimatta. Harri Säteri ei onnistunut pysäyttämään Verminin jäätä pitkin laukomaa kiekkoa.

Kun Hofmann teki 3–1-maalin, pieni paniikki alkoi hiipiä Leijonien puseroon.

Lopun takaa-ajo

Päätöserässä Suomi lähti loppukiriin kovalla vimmalla. Kavennusmaali tuli, kun Michael Fora sai 2+2 -minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

Sebastian Aho ja Veli-Matti Savinainen pelasivat kiekon komean syöttökuvion päätteeksi Mikko Rantaselle, joka laukoi 2–3-osuman. Maali jäi päätöserän ainoaksi.

Lauri Marjamäen kausi Leijonien päävalmentajana päättyi tappioon. Marjamäki ei kahden vuoden aikana onnistunut johdattamaan Suomea mitaleille MM-kisoissa, World Cupissa tai olympialaisissa. Jukka Jalonen korvaa Marjamäen Suomen päävalmentajana.

Sveitsi jatkaa MM-kisojen välieriin, joissa se kohtaa Kanadan. Toisessa välieräottelussa vastakkain ovat Ruotsi ja Yhdysvallat. Välierät pelataan lauantaina.

Juttua muokattu 17.5.2018 klo 23.33: Lisätty tieto, että myös Mikko Rantanen teki Suomelle maalin.

Lue myös: