Leijonien johtavia pelaajia otti rajusti päähän – "Jos tätä peliä ei voita, ei mikään auta"

Mikael Granlund ja Mikko Rantanen yrittivät pukea sanoiksi pettymystään Suomen puolivälierätappion jälkeen.

Leijonat poistui pettyneenä kaukalosta kapteeninsa Mikael Granlundin kanssa. Kuva: Tomi Hänninen

Haastattelualueella liikkui vähäsanaisia hahmoja, kun Suomi hävisi Sveitsille 2-3 jääkiekon miesten MM-kisojen puolivälierässä Tanskassa. Leijonat oli ottelussa suursuosikki, ja ensimmäinen Sveitsille kärsitty tappio MM-kisoissa 46 vuoteen veti mielet matalaksi.

Suomi on ulkona mitalipeleistä, joihin se näytti alkusarjan perusteella marssivan helposti.

Leijonat aloitti Sveitsiäkin vastaan hyvin, mutta toisen erän musta hetki koitui kohtaloksi. Sveitsi teki kaikki maalinsa neljään minuuttiin, eikä Leijonat saanut omaa peliään toimimaan. Aktiivinen ja rohkea kiekollinen pelaaminen loisti poissaolollaan.

- Meidän piti lähteä pelaamaan samalla tavalla kuin viime pelissä. Ensimmäisessä erässä peli olikin ihan hyvää, mutta toinen erä maksoi pelin. Emme saaneet koneita käymään, varakapteeni Mikko Rantanen sanoi ottelun jälkeen.

Suomi teki alkusarjan seitsemässä ottelussa peräti 38 maalia. Sveitsi-ottelun ensimmäinen maalikin oli taidonnäyte uskaliaasta pelitavasta, kun puolustajat Miika Koivisto ja Markus Nutivaara tekivät maalin hyökkäyksen kärkenä. Avausmaali jäi kuitenkin pieneksi valonpilkahdukseksi, vaikka Rantanen päätöserässä vielä kavensikin.

- Huono maku jäi ja kyllä tämä syö miestä. Emme pelanneet niin hyvin kiekon kanssa. Hyökkäsimme vähän yksin välillä, emmekä yhdessä, kapteeni Mikael Granlund sanoi.

Sveitsin piti olla sopivin mahdollinen vastustaja Suomelle A-lohkosta, mutta Leijonien taival päättyikin jo puolivälieriin. Vuosi sitten samassa vaiheessa Suomi ”pelasti” oman turnauksensa venymällä voittoon USA:sta, mutta tällä kertaa Leijonille sattui turnauksen huonoin peli kriittiseen paikkaan. Alkusarjan onnistumiset antoivat viitteitä vaikka mestaruuseväistä, minkä takia pettymys Leijonien riveissä olikin suuri.

- Pelasimme alkusarjan raikasta kiekkoa. Oli pari vaikeaakin peliä, mutta ne opettavat aina joukkuetta. Fiilis on aika v-mäinen, kun emme saaneet tätä mahdollisuutta käytettyä. Oli nuori ja nälkäinen joukkue, mutta jos tätä peliä ei voita, ei mikään auta, Rantanen sanoi.

Lue myös:

Kuva: Tomi Hänninen