1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. vesipallo

Takavuosien kestomitalisti Kuopion Uimaseura palaa vesipallon SM-sarjaan

Kuopion Uimaseura lähtee ensi kaudella vuosien tauon jälkeen taas mitalijahtiin vesipallossa.

Kuva: Mikko Suhonen

Yksi Suomen menestyksekkäimmistä vesipalloseuroista, Kuopion Uimaseura palaa lajin pääsarjaan. Seura aikoo pelata ensi kaudella SM-sarjassa.

Vesipallolla on Kuopiossa poikkeuksellisen pitkä mitaliperinne. Kuopion Uimaseura oli SM-sarjassa mitaleilla yhtäjaksoisesti vuosina 1976-2006.

Tuolta ajalta joukkueella on kymmenen SM-kultaa, 11 hopeaa ja kymmenen pronssia. Kultaa Kuopiossa juhlittiin viimeksi vuonna 2004. Lisäksi Suomen Cupissa Kuopion Uimaseuralla on neljä mestaruutta ja kaksi hopeaa.

Seuran toistaiseksi viimeinen SM-mitali on pronssi vuodelta 2008. Viimeisen kymmenen vuoden aikana edustusjoukkue on pelannut SM-sarjassa vain yhden kauden. Seura jäi pois sarjasta, kun joukkueen monivuotiset runkopelaajat ikääntyivät ja lopettivat lajin.

Puheenjohtaja Teemu Turusen mukaan nyt aika oli kypsä seuran paluulle SM-peleihin. Omista junioreista on kasvanut uusi pelaajapolvi ja joukkueessa on mukana myös muutama ulkopaikkakuntalainen pelaaja.

Kuopion Uimaseuran edustusjoukkueen ringissä on yli 15 pelaajaa. Puheenjohtaja Turunen pitää selvänä, että SM-tasolle palaava KuUS tavoittelee ensi kaudella mitalia. Joukkue aikoo harjoitella kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Vesipallon SM-sarja on kutistunut takavuosista. Ensi kauden sarjaan arvioidaan osallistuvan viisi joukkuetta. Teemu Turunen ennakoi, että runkosarja pelataan kolminkertaisena eli 12 ottelua ja sen jälkeen mitalipelit.