Bundesliigan fanit arvostivat Hradeckyn sarjan parhaaksi maalivahdiksi – "Pitkällä ollaan uuden sopimuksen kanssa"

Saksan Bundesliigan nettisivusto kertoi perjantaina sarjaa seuraavien kannattajien tähdistöjoukkuevalinnat.

urheilu
Lukas Hradecky
Lukas HradeckyJari Kärkkäinen

Bundesliigan kannattajat käyttivät äänestyksessä (siirryt toiseen palveluun) kaikkiaan 6,8 miljoonaa ääntä. Frankfurtin suomalaismolari Lukas Hradecky arvostettiin oman pelipaikkansa parhaaksi.

Yle Urheilu tapasi arvostetun suomalaismolarin . Lukas Hradecky kävelee hymyillen vastaan kerrostaloasuntonsa ulko-ovella Frankfurtissa ja kättelee rennonoloisesti. Välitön, mutta kiireinen Eintracht Frankfurtin suomalaismaalivahti on jättämässä jäähyväisiä Eintrachtille, joka on ollut kolme vuotta hänen työpaikkansa.

– Onhan ollut aika tapahtumarikkaat kolme vuotta Frankfurtissa. Tämä on ollut varmasti hyvä yhteistyö minulle ja seuralle. Olen saanut tästä täydet irti ja nyt on sitten aika vaihtaa esiintymislavaa, miettii Lukas Hradecky tulevasta Saksan Cupin finaalista.

Hyvät kaudet Bundesliigassa ovat nostaneet Lukas Hradeckyn yhdeksi Bundesliigan arvokkaimmaksi maalivahdiksi. Hän vakiinnutti paikkansa Eintrachtin ykkösmaalivahtina nopeasti, penkkikomennus on iskenyt ainoastaan yhden kerran Bundesliigassa. Saksa on työpaikka myös jatkossa.

– Tänne olen aina halunnut jäädä ja minulla ei ole enää tarve todistaa täällä mitään. Jos menisin uuteen maahan, niin saattaisin joutua kamppailemaan vähän enemmän ykkösmaalivahdin paikasta ja minulle pelaaminen on tämän jutun A ja O. Toivon, että kaikki järjestyy niin, että saan Bundesliigassa jatkaa.

Leverkusen uusi seura?

Useat saksalaismediat ovat vieneet Lukas Hradeckya ensi kaudeksi pohjoisemmaksi, Nordrhein-Westfaleniin Leverkusenin Bundesliiga-joukkueeseen. Siellä pelaa toistaiseksi myös Joel Pohjanpalo. Leverkusen muistetaan niin ikään Sami Hyypiästä, joka pelasi ja nousi lopulta joukkueen päävalmentajaksi. Lukas Hradecky ei paljasta uutta seuraansa, vaan kasvot pysyvät peruslukemilla. Varmaa ainoastaan on, että hän ei jatka Frankfurtissa.

– Kuulakärkikynää ei ole vielä käytetty, asioita pitää vielä järjestellä, mutta pitkällä ollaan jo, toteaa Hradecky lyhyesti ja pyytää odottamaan uutista uudesta seurasta vielä muutaman päivän. Lisää tietoa on odotettavissa Saksan cupin jälkeisinä päivinä.

Lisäuteluihin uudesta seuran nimestä Suomen maajoukkuemaalivahti vastaa, että ”grilli on tuossa vieressä”, ja purskahtaa naurun remakkaan. Se on merkki, että häntä on enää turha ”grillata” lisäkysymyksillä uudesta joukkueestaan. Seura vahvistaa sopimuksen aikanaan, se on tapa.

Eintracht tarjosi ykkösmaalivahdilleen uutta sopimusta, mutta se ei pystynyt kilpailemaan uuden seuran rahaläjän kanssa. Hradecky painottaa, että pelkästään raha ei vaikuttanut seuran vaihtoon. Pääasia on päästä pelaamaan ja ”tuleen ei saada jäädä makaamaan”.

– Elämän helppous ja mukavuusalue, se on vaarallinen paikka ja olen sen havainnut. Tuleva siirto taitaa olla minulle neljäs ja aina se on toiminut. Kokemus sanoo, että kannattaa lähteä, kun elämä tulee liian helpoksi. Totta kai mahdollinen tuleva tarjous on taloudellisesti parempi kuin mihin Eintracht olisi pystynyt, kertoo Lukas Hradecky Yle Urheilun haastattelussa.

Lukas Hradecky
Jari Kärkkäinen / Yle

Eintrachtin päävalmentaja Niko Kovac tuo Saksan cupin finaaliin jännitettä

Lukas Hradecky ei ole ainoa Eintrachtin joukkueesta, joka pakkaa Frankfurtissa muuttoautonsa. Päävalmentaja Niko Kovacin sopimus huippujoukkue Bayern Münchenin kanssa julkistettiin jokin aika sitten.

Mielenkiintoista on, että Frankfurt Eintracht ja Bayern München kohtaavat Saksan cupin finaalissa. Tilanne on kaikille erikoinen, siitäkin huolimatta, että kaikki ovat ammattilaisia.

– Jos hän pystyy voittamaan tämän, niin sitten hän voi mennä aika rinta rottingilla ensimmäisiin treeneihin sinne ja näyttää, että Bayern on kaadettu. Varmasti hänellekin tämä on tärkeä ja tunteellinen peli, mietti Hradecky kotinsa parvekkeella.

Kovac tunnetaan vaativana valmentajana, joka on tarkka kaikessa työssään. Hän ehti olla Frankfurt Eintrachtin ja Lukas Hradeckyn valmentaja kaksi vuotta.

– Kovac on värikäs persoona, jos sanoo näin sievästi. Hän on varmasti opettanut paljon minulle. Kiitän häntä tästä ajasta ja toivotan hänelle tulevaisuudessa kaikkea hyvää. Olen toisaalta onnellinen, että tulen tapaamaan uusia valmentajia, vastaa Hradecky arvoituksellisesti.

Hradecky oli tällä kaudella Saksan cupin ottelutilastojen mukaan varmin maalivahti, torjuntaprosentti oli 92,9. Suomalainen on maalivahdeista ainoa, joka ylitti 90 prosentin rajan. Saksan cupin finaalin tiedotustilaisuudessa päävalmentaja Niko Kovac kehui vuolaasti suomalaismaalivahtia.

– Lukas Hradecky on mahtava nuori maalivahti, joka on tehnyt meillä loistavaa työtä ja pelastanut osaltaan useista kiperistä paikoista. Nyt hän jatkaa sitä toisessa seurassa, joka on normaalia tässä työssä. Toivon hänelle tulevaisuudessa kaikkea hyvää, Kovac arvioi.

Eintracht Frankfurt on toista kertaa peräkkäin Saksan cupin finaalissa, mutta viime vuonna joukkue joutui pettymään tappioon Dortmundia vastaan. Vastassa on nyt astetta kovempi vastus, huippupelaajia vilisevä Bayern München. Kaikki on kuitenkin voitettavissa, altavastaajan rooli sopii Eintrachtille ja joukkue on täysin erilainen kuin viime vuonna.

– Meillä on kypsempi ja valmiimpi joukkue. Sitä alitajuisesti oppii aikaisemmasta. Ehkä viime vuonna tuli enemmän ihmeteltyä. Berliiniä, sen huippuhotelleja, oli lippujen kuskaamista sinne ja tänne. Kaikki tällaiset asiat vaikuttavat tietämättä suoritukseen. Nyt kaiken on pystynyt hoitamaan paljon sujuvammin. Luulen, että nyt koko joukkue on pystynyt paljon rauhallisemmin valmistautumaan tähän otteluun, toteaa Lukas Hradecky.

Eintrachin tie DFB –Pokal- loppuotteluun, kuten Saksan cupin finaalia maassa kutsutaan, on ollut sileämpi kuin viime vuonna. Silloin finaalipaikka ratkesi kolmen rangaistuskisan kautta. Tänä vuonna vastaavan eteen Eintracht ei joutunut.

– Olisihan se aika hienoa, että päästäisiin juhlimaan yhteistä kannua tämän kolmen vuoden kunniaksi, toteaa Lukas Hradecky ja kysyy haastattelun päätteeksi, että voisitteko heittää hänet samalla stadionille treeneihin. Totta kai.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat