Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ruotsi nöyryytti USA:ta MM-välierässä

Maailmanmestaruutta puolustava Ruotsi hyvästeli USA:n toisessa erässä ja eteni helposti toisen kerran peräkkäin jääkiekon miesten MM-loppuotteluun.

urheilu
Viktor Arvidsson
Viktor ArvidssonTomi Hänninen

Rikard Grönborg luotsasi nimekkään Tre Kronorin kiekkomiehistön 6-0 (1-0,3-0,2-0) -välierävoittoon USA:sta. Ruotsi tavoittelee sunnuntaina kiekkohistoriansa 11. miesten maailmanmestaruuttaan finaalissa, jossa vastustajaksi tulee joko Kanada tai Sveitsi.

Ensimmäisessä erässä USA oli joukkueista vielä parempi, mutta maalinteosta vastasi Ruotsi. Viktor Arvidsson sohi maalin edestä kruunupaidat 1-0-taukojohtoon. Hyvävireinen Vancouverin maalivahti Anders Nilsson torjui avauserässä 16 jenkkilaukausta ja otti ison niskalenkin vastapäädyn molarista, USA:n Keith Kinkaidista, josta ei ollut joukkueen pelastajaksi.

Toisessa erässä Ruotsi ratkaisi kamppailun jäätävällä erikoistilannepelaamisella ja tehokkuudella. Tre Kronor latoi ottelun puolikrouvin tienoilla kolme osumaa reilussa kolmessa minuutissa, ja välierä oli hetkessä 4-0; Magnus Pääjärvi osui alivoimalla, Patrick Hörnqvist ylivoimalla ja Mattias Janmark tasakentällisin.

Välierän päätöserä oli enää pelkkä muodollisuus. Toisen osumansa koitoksessa tehnyt Arvidsson viimeisteli 5-0-maalin tyhjiin ja Adrian Kempe iski loppunumerot 6-0:aan. Hyvin esillä ollut Mikael Backlund kokosi voittajille kolme syöttöpistettä.

Ruotsi on Tanskan MM-turnauksen ainoa tappioton joukkue ja voittanut kaikki yhdeksän otteluaan. Lauantain nollapeli oli kruunupaidoille turnauksen neljäs. Vuosi sitten Tre Kronor hävisi Kölnin MM-alkusarjassa USA:lle 3-4. USA, jonka viimeisin miesten maailmanmestaruus on vuodelta 1933, pelaa sunnuntaina himmeimmästä MM-mitalista ja yrittää päästä pronssikantaan, johon se pystyi edellisen kerran vuosina 2013 ja 2015.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat