Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

NHL:n herrasmiespelaaja mureni täysin Ruotsin kurituksessa ja pakoili mediaa ruman viikatelyönnin jälkeen – "Hän haluaisi perua tapahtuneen"

Johnny Gaudreaun ruma viikatelyönti käänsi pelin lopullisesti Ruotsille.

Jääkiekon miesten MM 2018
Johnny Gaudreau.
AOP

KÖÖPENHAMINA. Ruotsi eteni vakuuttavan esityksen jälkeen jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun. Tre Kronor murskasi Yhdysvallat lauantain ensimmäisessä välieräottelussa peräti 6-0.

Yhdysvaltalaispelaajien hermot pettivät ottelussa vähän samalla tavalla kuin alkusarjan päätöspelissä Leijonia vastaan. Ottelun yllättävin tapahtuma nähtiin, kun USA:n tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau löi ruotsalaispuolustaja Hampus Lindholmia mailalla yläselkään. Gaudreau iski Lindholmia mailallaan saatuaan ruotsalaispuolustajalta mojovan taklauksen Yhdysvaltain vaihtopenkin tuntumassa.

– Se oli silminnähden typerä jäähy. Hän tietää sen, te tiedätte sen, ja minä tiedän sen, Yhdysvaltain päävalmentaja Jeff Blashill tylytti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Hän haluaisi perua tapahtuneen, mutta se ei valitettavasti ole enää mahdollista, lehdistöhuoneen takaseinää tuijottanut Blashill sanoi synkkä ilme kasvoillaan.

Ruotsi johti peliä 2-0, kun Gaudreau otti huitomisjäähynsä. Tre Kronor käytti ylivoiman hyväkseen, ja Patric Hörnqvist iski 3-0-maalin kauniin syöttökuvion päätteeksi. 11 sekuntia myöhemmin Mattias Janmark vei Ruotsin jo 4-0-johtoon ja peli oli ohi.

– Hänellä meni hermot, ja sain hankittua meille ylivoiman. Tämä kuuluu jääkiekkoon, Gaudreaun huitomaksi joutunut Hampus Lindholm kommentoi Yle Urheilulle.

Gaudreau itse vältteli mediaa ottelun jälkeen. Hän paineli pää painuksissa jäältä suoraan pukuhuoneeseen. Erittäin yllättävän Gaudreaun epäurheilijamaisesta tempusta tekee se, että vuosi sitten hänet valittiin NHL-kauden herrasmiespelaajaksi. Hän voitti äänestyksen ennen Vladimir Tarasenkoa ja Mikael Granlundia.

Tuolla kaudella Calgaryn tähtihyökkääjä otti 72 ottelussa vain kaksi kahden minuutin rangaistusta. Meneillään olevissa MM-kisoissa Gaudreau on istunut rangaistusaitiossa jo kuudesti. Päävalmentaja Blashill jaksoi sympata Gaudreauta välieräpettymyksen jälkeen.

– Ottaisin Johnnyn joukkueeseeni koska vain. Olen valmentanut häntä kahdessa MM-turnauksessa peräkkäin. Rakastan häntä pelaajana ja kilpailijana.

Yhdysvallat on juhlinut MM-kultaa viimeksi vuonna 1960. Blashillin mielestä tämän vuoden joukkueella olisi ollut hyvät mahdollisuudet palauttaa maa kultakantaan.

– Menetimme malttimme. Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, Blashill myönsi.

Ruotsi kohtaa sunnuntain loppuottelussa Kanadan tai Sveitsin. Tre Kronor jahtaa jo historiansa yhdettätoista MM-kultaa.

Lue myös:

Ruotsi nöyryytti USA:ta MM-välierässä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat