Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Makwan Amirkhani palaa reilun vuoden tauon jälkeen UFC-häkkiin – suomalainen on opetellut Irlannissa paikallisten rajua asennetta

Suomen vapaaottelutähti on kehittänyt kestävyyttään reilu vuosi sitten tulleen tappion jälkeen.

vapaaottelu
Makwan Amirkhani
Makwan Amirkhani. (Arkistokuva)AOP

Vapaaottelija Makwan Amirkhani palaa tositoimiin viikon kuluttua sunnuntaina Liverpoolissa Englannissa. Suomalainen ottelee viidettä kertaa urallaan suurorganisaatio UFC:n tapahtumassa, ja ensimmäistä kertaa alla on tappio.

Amirkhani hävisi reilu vuosi sitten Lontoossa Arnold Allenille ja vietti tappionsa jälkeen pitkään hiljaiseloa. Turkulainen kertoi alun perin paluuottelunsa olevan jo lopputalvesta Lontoossa, mutta kamppailu siirtyikin toukokuun loppuun.

Liverpoolissa vastassa on Jason Knight, joka ottelee UFC:ssä jo kahdeksatta kertaa. Yhdysvaltalaisenkaan osakkeet eivät ole kovassa huudossa, sillä hän on hävinnyt kaksi edellistä kamppailuaan. Knight otteli viime vuonna peräti neljä kertaa, kun Amirkhanin rytmiksi on vakiintunut ottelu per vuosi.

Nyt Amirkhani haluaa kiristää ottelutahtiaan, kun hän on jälleen kerran uransa parhaassa kunnossa. Amirkhani kertoo irlantilaisen MacLifen haastattelussa kiinnittäneensä huomiota kestävyyteen, joka ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla edellisessä ottelussa.

Amirkhani on edellisen ottelunsa jälkeen purkanut myös siviilielämään vyyhtiään Mari Sainion kirjassa Makwan Amirkhani (Docendo).

– Ajattelutapani on nyt erilainen. Tiedän, mitä haluan elämältäni ja teen mitä vain saavuttaakseni sen. Olen huippukunnossa ja iloinen. Iloinen ihminen on vaarallinen, Amirkhani sanoo MacLifelle (siirryt toiseen palveluun).

Haastattelu on tehty irlantilaisen SBG:n maineikkaalla vapaaottelusalilla, jonka kärkinimi on lajin ykköstähti Conor McGregor. Amirkhani on vieraillut Irlannissa ennen aiempiakin otteluitaan, mutta nyt hän viihtyi kovatasoisessa ympäristössä lähes koko alkuvuoden.

– Ihmiset täällä ja Suomessa ovat niin erilaisia, ja olen oppinut paljon irlantilaisilta. He eivät välitä paskaakaan, vähän niin kuin en minäkään.

UFC-konkari lentää vastustajaksi syvältä Amerikasta

Knight, 25, on neljä vuotta Amirkhania nuorempi, mutta kokeneempi UFC-häkissä. Seitsemästä ottelustaan Knight on voittanut neljä. Viimeisin voitto tuli vuosi sitten Chas Skellystä, joka on suomalaisille tuttu Tom Niinimäen kaatajana.

Mississippistä kotoisin oleva Knight ottelee ensimmäistä kertaa Euroopassa, joten Amirkhani saanee matkustuksen suhteen pienen edun. Knight on toki pystynyt voittamaan Australiassakin, joten suurta eroa lentäminen mantereelta toiselle ei tuo.

– Makwanin alasviennit ovat ehkä parempia kuin minun omani, mutta muuten uskon voivani pysäyttää hänet. Olen parempi pystyottelussa, ja ehdottomasti ainakin matto-ottelussa, Knight sanoi Fightfulin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

– Minä en luovuta, vaikka joutuisin pahaan paikkaan. Se on meidän eromme, mississippiläinen sanoi WXXV:lle (siirryt toiseen palveluun) vahvalla etelävaltioiden murteellaan.

Lue myös:

Amirkhani pyörsi puheensa: Ehdotti uusintaottelua Tukholmassa – vastustajalta nopea kuittaus

Makwan Amirkhani hävisi ensimmäistä kertaa UFC:ssä

Kommentti: Loppuuko Makwan Amirkhanin UFC-ura lauantaina jäähyväisiin?

Kommentti: Tappio olisi Makwan Amirkhanille paras lopputulos

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat