Vattulainen alitti 10 000 metrin EM-rajan

Euroopan cup juostiin Lontoossa 10 000 metrin erikoiskilpailussa, jossa oli useita 10 000 metrin eriä peräkkäin.

Arttu Vattulainen. Kuva: Tomi Hänninen.

Arttu Vattulainen alitti Berliinin EM-kisojen tulosrajan ja teki roiman ennätysparannuksen 10 000 metrin Euroopan cupin A-erässä Lontoossa.

Vattulainen juoksi lauantaina A-erässä kauden kotimaiseksi kärkiajaksi 28.48,43, kun edellinen oma ennätys oli viime vuonna Huelvassa juostu 29.14,62, ja kärkiaika kuukausi Kalifornian Torrancessa syntynyt 29.14,68.

- Tuntuma juoksussa oli alusta pitäen parempi kuin kuukausi sitten jenkeissä. Se oli nyt vahvanoloista, eikä vauhti päässyt matkalla pahasti putoamaan. Porukkaa oli kivasti ja tunnelma aivan uskomaton. Yleisö kannusti niin kovaa, että korvissa soi, Vattulainen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Euroopan cup juostiin Lontoossa 10 000 metrin erikoiskilpailussa, jossa oli useita 10 000 metrin eriä peräkkäin. Yleisöä seisoi uloimmilla radoilla ja muodosti äänekkäästi kannustaneen muurin juoksijoiden vierellä koko ratakierrokselle.

Vattulainen oli koko lailla koko matkan EM-kisojen tulosrajan 28.55,00 alitukseen tähtäävässä vauhdissa.

- Tiesin tuossa juoksun lopussa, että raja on tiukoilla, Vattulainen muisteli lopun sisukasta rynnistystään.

Miesten A-erän voitti saksalainen Richard Ringer ennätyksellään 27.36,52. Vattulainen oli 19:s.

Miesten B-erässä juosseista suomalaisista Jarkko Järvenpää oli neljästoista ja Robin Ryynänen keskeytti jalkapohjaan tulleen hiertymän takia. Järvenpään aika oli 29.29,30. Ryynänen keskeytti vajaan kahdeksan kilometrin kohdalla.

Hyryläisen pohje tutkitaan Dubaissa

EM-maratonille valitun Anne-Mari Hyryläisen toiveet osallistumisesta naisten 10 000 metrin A-erään Lontoossa kilpistyivät napakkaan pohjekramppiin.

- Tein verryttelyssä ensimmäistä aukivetoa, kun pohje kramppasi. Sitä hierottiin ja siihen pantiin jäitä, mutta sen verran kipeä se oli, ettei sillä olisi pystynyt juoksemaan, Hyryläinen sanoi.

- Jalka tutkitaan heti, kun lennän kotiin Dubaihin. Se on kuitenkin vain kramppi. Mitään sen kummempaa siinä ei ole.

Hyryläisen kesän päätavoite on onnistua elokuussa Berliinissä EM-maratonilla. Lontoon 10 000 metrillä hänen aikeenaan oli kaivaa nopeutta esiin.

Naisten A-erän voitti Israelia edustava, kenialaislähtöinen Chemtai Lonah Salpeter ajalla 31.33,03.