Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Sparv maiskutteli toista Tanskan mestaruuttaan - "Aika uskomatonta, mutta tämä on futista"

Tim Sparvilla, Markus Halstilla ja Kaan Kairisella on edessään jalkapallojuhlat.

urheilu
Tim Sparv FC Midtjylland
Tomi Hänninen

Suomalaiskolmikon edustama FC Midtjylland oli Tanskan pääsarjan viime kierroksilla vahvempi kuin Teemu Pukin ja Paulus Arajuuren edustama Bröndby. Makoisa palkinto tuli maanantaina - mestaruus.

FC Midtjylland myi joulun tienoilla kolme avainpelaajaansa ja lisäksi kaksi seuran tärkeää hyökkääjää oli samaan aikaan pitkään sivussa loukkaantumisten takia. Seuran mestaruushaaveiden luultiin tuolloin kariutuneen.

- Aika uskomatonta, että pystyimme pelaamaan samalla tasolla noidenkin tapahtumien jälkeen. Mutta tämä on jalkapalloa. Useimmat odottivat, että Bröndby vie pokaalin, mutta toisin kävi. Pisteitä on tullut tasaisesti koko kauden ajan ja pelillisesti pystyimme jopa parantamaan loppua kohti.

- Meillä on ollut kasassa tosi hyvä jengi, jolta löytyy fyysisyyttä, taitoa ja kestävyyttä. Sellainen hyvä sekoitus vähän kaikkea, kuvasi kesällä 32 vuotta täyttävä keskikentän johtohahmo.

Sparville Tanskan pokaali on jo uran toinen, hän oli voittamassa Midtjyllandin miehistölle maan mestaruutta myös kaudella 2014-15.

Markus Halstin mukaan Midtjylland ei ehkä pystynyt esittämään pelillisesti sitä parasta mahdollista futista, mutta muut tärkeät seikat ratkaisivat.

FC Midtjyllandin Markus Halsti
FC Midtjyllandin Markus HalstiAOP

- Koko kausi oli tiukaa vääntöä Bröndbyn kanssa. Moni kuvitteli, ettei meillä ole mestaruuteen saumaa, kun hävisimme kotipelin heille 19. huhtikuuta noin 5-6 liigapeliä sitten. Meiltä pelaajilta usko ei kuitenkaan loppunut. Voitontahto oli uskon lisäksi se toinen tärkeä tekijä mestaruuden takana, summasi Markus Halsti.

Halsti on ollut voittamassa Ruotsin jalkapallomestaruutta Mälmö FF:n riveissä vuonna 2013, ja nyt palkintokaappiin tulee muisto myös Tanskan mestaruudesta.

- Itselläni on tiistaiaamuna klo 9 lastentarhassa juhlat. Voi muuten huominen tehdä vähän tiukkaa tässä näiden futisjuhlien keskellä, huokasi isä-Halsti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat