Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Yates kesti Dumoulinin hyökkäyksen – ero Giron kärjessä kaventui alle minuuttiin

Hollantilainen maantiepyöräilijä Tom Dumoulin hyökkäsi tiistaina Italian ympäriajossa, mutta Britannian Simon Yatesin kokonaiskisan johto ennen viittä viimeistä etappia on vielä lähes minuutin. Runsaan 34 kilometrin aika-ajon voitti Australian Rohan Dennis.

pyöräily
Simon Yates
Simon YatesLehtikuva / AFP

Simon Yates pystyi pitämään Giron johtajan pinkkipaidan päällään, vaikka viime vuoden voittaja Tom Dumoulin pystyi kuromaan hänen etumatkaansa yli minuutin. Yates johti ennen päivän etappia 2 minuutilla 11 sekunnilla, mutta aika-ajospesialistina tunnettu Dumoulin kavensi sen 56 sekuntiin.

Dumoulin oli päivän aika-ajossa kolmas häviten voittaja Rohan Dennisille 22 sekuntia. Saksan Tony Martin oli toinen 14 sekuntia Dennistä hitaampana. Saavutuksestaan huolimatta Dumoulin ei ollut tyytyväinen päivän ajoonsa.

- Minulla oli hyvä aika-ajo, mutta Rohan Dennis ja Tony Martin olivat parempia. En ollut tarpeeksi vahva. Yatesilla oli myös erittäin hyvä päivä, joten kaikkinensa tämä oli meille pettymys. Mutta sille ei voi mitään. Annoin kaiken tänään. Pidän pääni ylhäällä ja taistelen Roomaan asti, Dumoulin vakuutti.

Asiantuntija-arvioiden mukaan 22:nneksi sijoittunut Yates kuitenkin menetti Dumouliniin verrattuna aikaa odotettua vähemmän.

- Viimeisellä 10 kilometrillä kuolin tuhat kertaa ja luulin, että häviän enemmänkin aikaa. Mutta en hävinnyt. Tämä muuttaa taktiikkani tuleville päiville. Minulla on hyvä ero muihin ja katsotaan, mitä pystyn tekemään, Yates totesi ja kertoi siirtyvänsä nyt todennäköisesti puolustavampaan ajoon.

Giron kokonaistilanteessa kolmantena on Italian Domenico Pozzovivo, joka on jäänyt kärjestä jo 3.11. Nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja, britti Chris Froome nousi hyvän aika-ajon myötä neljänneksi. Hän on kärjestä jäljessä 3.50. Ranskan Thibaut Pinot sen sijaan hävisi yli kolme minuuttia etappivoittajalle ja putosi kokonaistilanteessa viidenneksi (+4.19).

16. etapin myötä käynnistyi Italian ympäriajon viimeinen viikko. Kilpailu jatkuu keskiviikkona 155 kilometrin etapilla. Italian ympäriajo päättyy sunnuntaina Roomaan.

Korjaus klo 10.35: Poistettu viimeisestä kappaleesta maininta lepopäivästä. Se oli maanantaina, ei tiistaina, kuten tekstissä alun perin luki.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat