Hyppää sisältöön

Yllätys Nuorten Leijonien valmennustiimissä! Entinen maajoukkuetähti Tuomo Ruutu mukana – myös Jukka Jalosen apuvalmentajat selvillä

Antti Pennanen ja Mikko Manner ovat ensi kaudella Jukka Jalosen apuvalmentajia miesten maajoukkueessa.

Tuomo Ruutu Urheilugaalassa. Kuva: Tomi Hänninen

Entinen maajoukkuetähti Tuomo Ruutu aloittaa ensi kaudella valmentajauransa. Ruutu on mukana alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä, joka julkistettiin torstaina.

Nuorten Leijonien päävalmentajan Jussi Ahokkaan tiimissä ovat Ruudun lisäksi valmentajat Olli Salo, Jukka Varmanen ja maalivahtivalmentaja Aki Näykki.

Ruutu, 35, ei ole vielä virallisesti ilmoittanut lopettavansa pelaajauraansa, mutta valmennuspesti tarkoittaa käytännössä sitä, etteivät pelihommat jatku. Ruutu ei pelannut viime kaudella missään. Hänen viimeiseksi kaudekseen jäi Sveitsin pääsarjan Davosissa vietetty 2016–17.

Ruutu pelasi NHL:ssä komean uran, joka kattoi 735 runkosarjaottelua ja 16 pudotuspeliottelua. Hän edusti NHL:ssä Chicago Blackhawksia, Carolina Hurricanesia ja New Jersey Devilsiä.

Maajoukkueessa Ruutu saavutti peräti kuusi arvokisamitalia. Leijonat-uran kirkkain kruunu oli vuoden 2011 maailmanmestaruus.

Pennanen ja Manner auttavat Jalosta Leijonissa

Torstaina julkaistiin myös Jukka Jalosen tiimi miesten maajoukkueessa. Jalosen apuvalmentajana ensi kaudella työskentelevät Mikko Manner ja Antti Pennanen.

Manner oli mukana myös Lauri Marjamäen apuvalmentajana tällä kaudella. Pennanen on Jaloselle tuttu vuoden 2016 nuorten maailmanmestarijoukkueen valmennustiimistä.

Manner valmentaa SM-liigassa Kärppiä ja Pennanen valmentaa HPK:ta. A-maajoukkueen joukkueenjohtajan tehtävät ottaa uuden kauden käynnistyessä hoitoonsa Mika Kortelainen.

Naisten maajoukkue jatkaa kohti ensi kauden kotikisoja tutussa komennossa. Pasi Mustosen apuvalmentajina työskentelevät viime kauden tavoin Juuso Toivola ja Kari Eloranta.

Maajoukkueiden valmennustiimit kaudella 2018–19

Miehet:
Päävalmentaja Jukka Jalonen
Valmentaja Mikko Manner
Valmentaja Antti Pennanen
Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen

Naiset:
Päävalmentaja Pasi Mustonen
Valmentaja Juuso Toivola
Valmentaja Kari Eloranta
Maalivahtivalmentajat Simo Vehviläinen (MM-kisoissa) & Vesa Virta (kauden muissa tapahtumissa)
Fysiikkavalmentaja Saija Määttä

Alle 20-vuotiaiden maajoukkue:
Päävalmentaja Jussi Ahokas
Valmentaja Tuomo Ruutu
Valmentaja Olli Salo
Valmentaja Jukka Varmanen
Maalivahtivalmentaja Aki Näykki