Kiekkopomo torppaa paluupuheet: "On aika kova väite sanoa tässä vaiheessa, että Kiekko-Espoo pelaisi ensi kaudella Suomi-sarjassa"

Iltalehti uutisoi lauantaina, että Kiekko-Espoon miesten edustusjoukkue pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa. Lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro kumoaa tämän tiedon.

jääkiekko
Jääkiekko yleiskuva kuvitus
Tomi Hänninen

Kooveen kohtalo vaikuttaa oleellisesti siihen, nouseeko jääkiekon Suomi-sarjaan ensi kaudeksi uusi joukkue.

Iltalehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi lauantaina, että Kiekko-Espoo saisi junioritoimintansa rinnalle miesten edustusjoukkueen. Varma asia Kiekko-Espoon paluu miesten sarjoihin ei kuitenkaan vielä ole.

– Ei pidä paikkaansa, että Kiekko-Espoo olisi saanut paikan Suomi-sarjasta. Heillä ei ole edes hakemusta sisässä johtuen siitä, että Kooveen pelipaikasta ei ole vielä tietoa, lisenssikomitean puheenjohtaja Hannu Soro kertoo Yle Urheilulle.

Mestikseen vapautui yksi paikka, kun Espoo United teki konkurssin. Mestis-paikkaa sai ensin hakea Suomi-sarjan viime kauden mestari Kalajoen JHT, mutta se ei lopulta jättänyt hakemusta. Seuraavana Mestis-paikan hakuun oli oikeutettu tamperelainen Koovee, joka pääsi toisena joukkueena Suomi-sarjasta Mestis-karsintoihin.

Kooveen Mestis-hakemusta käsiteltiin lisenssikomiteassa tällä viikolla. Komitea halusi kuitenkin tamperelaisilta vielä muutaman lisäselvityksen, minkä vuoski Kooveen kohtalo ratkeaa vasta ensi viikolla uudessa kokouksessa.

Suomi-sarjaan voi olla useampia halukkaita

Jos Koovee nousee Mestikseen, vapautuu Suomi-sarjaan yksi paikka.

Kiekko-Espoo on kertonut julkisuudessa tavoitteekseen saada itselleen miesten edustusjoukkue. Kuluneella kaudella seuralla oli joukkueet jo A-, B- ja C-junioreissa.

Espoon Palloseura ja Espoon Kiekkoseura perustivat Kiekko-Espoo ry:n viime vuonna.

Soro arvioi, että Kiekko-Espoon lisäksi Suomi-sarjan paikka voisi kiinnostaa sarjaporrasta alempana pelaavia Muik Hockeyta ja VG-62:ta. Hakemuksia ei ole kuitenkaan vielä pyydetty, sillä jos Koovee jää Suomi-sarjaan, ei sarjassa ole avoimia paikkoja uusille joukkueille.

– On aika kova väite sanoa tässä vaiheessa, että Kiekko-Espoo pelaisi ensi kaudella Suomi-sarjassa.

Jos Suomi-sarjaan kuitenkin vapautuu paikka ja sitä hakee useampi kuin yksi joukkue, täytyy lisenssikomitean kysyä Jääkiekkoliiton hallitukselta apua siinä, mikä marssijärjestys on hakijoiden kesken.

Joka tapauksessa Kooveen kohtalo päätetään tulevalla viikolla kuten myös Suomi-sarjassa viime kaudella pelanneiden joukkueiden lisenssihakemukset. Viime kauden joukkueista jokainen on hakenut lisenssiä Suomi-sarjaan, myös mahdollinen nousija Koovee.

Alun perin tavoitteena oli saada päätökset lisenssihakemuksista tehtyä toukokuun alussa, mutta Espoo Unitedin konkurssi venytti käsittelyä.

Lue myös:

Koovee nousemassa sittenkin Mestikseen? – Tulevan kauden joukkumäärä selvillä ensi viikolla

Espoo Unitedin konkurssista tuli virallista

Salonoja toivoo Espoon huippupalloilulle jatkoa – "Onhan tähän jo miljoonia uponnut"

Espoo United hakeutuu konkurssiin – Salonoja myönsi epäonnistumisen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat