Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Oliver Helander on 21-vuotiaana kovemmassa tulosvauhdissa kuin Saksan keihäsjätit, mutta loukkaantumisherkkyys vaivaa: "Se on tietysti aika huolestuttava merkki"

Aamu-tv:n Jälkihiessä Sini Forsblomia, Kaj Kunnasta ja Juha Kanervaa puhutti maanantaiaamuna jalkapallo ja keihäänheitto.

yleisurheilu
Oliver Helander tuulettaa.
Jälkihiki

Lauantain dramaattisessa Mestarien liigan finaalissa Real Madrid otti kolmannen perättäisen tittelinsä kukistamalla Liverpoolin maalein 3-1. Liverpoolin egyptiläistähden Mo Salahin loukkaantumisen ja espanjalaisten Gareth Balen upean saksipotkumaalin lisäksi ottelusta tullaan muistamaan Liverpool-vahti Loris Kariuksen kaksi karmaisevaa, maaliin johtanutta virhettä.

— Tuollaisesta tulee valitettavasti leima otsaan loppuiäksi. Kun sunnuntaina seurasi kirjoittelua sosiaalisessa mediassa, kyllähän se vähän rajua on, Kaj Kunnas totesi Aamu-tv:n Jälkihiessä.

Sini Forsblom muistutti, että Karius on vielä nuori maalivahti, jolla on uraa paljon edessään.

— Hänellä on vielä mahdollisuus näyttää, että joo, mokasin pahimmassa mahdollisessa paikassa, mutta olen kuitenkin hyvä maalivahti.

Veikkausliigassa SJK vaihtoi viime viikolla jälleen valmentajaa, kun Tommi Kautonen sai tehdä tilaa Aleksei Eremenkolle. Juha Kanerva näkee tilanteessa uhkakuvia.

— Hänet rekrytoitiin ilmeisesti aika nopeasti, enkä tiedä, onko hän oikea ihminen Seinäjoelle. Sanotaan näin, että itäauto ei ole ollut koskaan kovaa valuuttaa perinteisessä autokaupungissa, Suomen Detroitissa. En ennusta kovin ruusuista tulevaisuutta.

— Voi myös miettiä, minkälaiset onnistumisen edellytykset pelaajilla on, jos valmentaja lähtee kahdeksan viikon välein kiertoradalle, Forsblom pohti.

Kolmikko nosti esiin myös lauantaina Vantaalla järjestetyn Kultainen keihäs –kilpailun, jossa Oliver Helander kiskaisi peräti 85,46 parantaen ennätystään yli viidellä metrillä. 21-vuotiaana heitetty tulos on kovempi kuin Tero Pitkämäen, Thomas Röhlerin ja Johannes Vetterin vastaavassa iässä aikanaan heittämät lukemat.

— Hän on tosi loukkaantumisherkkä. Toivotaan, että kroppa kestää, sillä talenttia löytyy 90 metriin ihan varmasti, Kunnas tuumi.

— Lauantainakin hän heitti vain kaksi heittoa säästellen paikkojaan, ja se on tietysti aika huolestuttava merkki, Kanerva jatkoi.

Lue myös:

Näin Helander täräytti yli 85 metriä – katso ennätysheitto

Liverpool-vahti palasi katastrofaaliseen iltaansa – "Tiedän, että petin teidät"

Eremenko innoissaan SJK:hon: "On kahdenlaisia valmentajia: sellaisia, jotka ovat saaneet potkut ja sellaisia, jotka tulevat saamaan potkut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat