Suora

  • Assembly Winter 2020: CS:GO -turnauksen pudotuspelit
  • Rallin SM, Mikkeli
  • Urheiluruutu
  • Assembly Winter 2020: CS:GO loppuottelu

Suomalaislegenda päätti jatkaa korisuraansa Hyvinkäällä: "HyPosta on muodostunut minulle toinen koti"

Taru Tuukkasen pitkä ja komea koripalloura jatkuu myös ensi kaudella.

koripallo
Taru Tuukkanen kuvassa
Taru Tuukkanen on pelannut maajoukkueessa 161 ottelua 15,5 pisteen keskiarvolla.AOP

Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin lukeutuva Taru Tuukkanen, 40, jatkaa uraansa Hyvinkään Pontevassa. Tuukkanen on pelannut HyPossa viisi viime kautta.

– HyPosta ja Hyvinkäästä on muodostunut minulle toinen koti. Joukkuekavereista, faneista, junnuista ja seuran taustahenkilöistä aina järjestysmiehiin asti tulee olo, että minua tuetaan ja arvostetaan, joten jatko Hyvinkäällä lämmittää sydäntä, Tuukkanen sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Urallaan 161 maaottelua pelannut Tuukkanen teki komean uran ulkomailla vuosina 1997–2009.

Helsinkiläisen Torpan Poikien kasvatti lähti vuonna 1997 Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistokoripalloa Xavier Musketeersin joukkueeseen. Ura Pohjois-Amerikassa oli menestyksekäs, koska Tuukkanen valittiin vuonna 2009 yliopiston kunniagalleriaan.

Yliopistovuosien jälkeen Tuukkanen pelasi kahdeksan kauden aikana Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa. Parin Suomessa vietetyn kauden jälkeen Tuukkanen palasi Espanjaan hetkeksi, kunnes hän siirtyi Hyvinkään Pontevan joukkueeseen. HyPo-vuosien aikana Tuukkanen on tehnyt pari lyhyttä visiittiä Espanjaan.

Tuukkanen on saavuttanut HyPo-vuosinaan SM-kultaa, hopeaa ja pronssia. Joukkue on Naisten Korisliigan kärkitaistelussa mukana myös ensi kaudella.

– Urheilullisella puolella on tärkeää pelata joukkueessa, joka taistelee mestaruudesta, joten toivon viime vuosien mitaliputkella jatkoa tulevaltakin kaudelta.

Toissa kaudella Tuukkanen valittiin Naisten Korisliigan vuoden pelaajaksi. Viime kaudella Tuukkanen teki keskimäärin 16,1 pistettä ottelussa.

– Taru on pelipaikallaan valtakunnan ehdotonta aatelia ja motivaatiota itsensä edelleen kehittämiseen riittää vaikka muille jakaa. Me kaikki, jotka saamme Tarun kanssa työskennellä, olemme etuoikeutetussa asemassa, HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen sanoi.

Lue myös:

Espanjalainen liigaseura maanitteli nelikymppistä suomalaiskoripalloilijaa jäämään loppukaudeksi - suostui pelaamaan kuun loppuun

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat