Suora

  • Freestylen MC: Tremblant, kumpareet
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, päiväkooste
  • Hiihdon Ski Classics, Marcialonga

Neziri taas sadasosan päässä EM-kisarajasta: "En koe, että EM-rajasta tulee minulle mitään ongelmaa"

Aitajuoksija Nooralotta Neziri aitoi 100 metriä jälleen aikaan 13,26. EM-kisaraja on 13,25.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri kuvassa
AOP

Kautensa Tampereella viikonloppuna avannut Nooralotta Neziri aitoi toistamiseen 100 metriä aikaan 13,26. Bydgoszczissa Puolassa juostu tulos syntyi 1,2 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa.

Nezirin lähtö oli jälleen heikko, mistä myös valmentaja Petteri Jouste antoi noottia, sillä Neziri jäi lähdössä muista liikaa. Muuten juoksu kulki hyvin.

Kovassa kisassa Neziri tuli kolmanneksi samalla ajalla kuin kakkoseksi sijoittunut Karolina Koleczek. Puolalainen Koleczek on aitonut tällä kaudella 100 metriä aikaan 12,97.

Nezirin mukaan se, että alle 13 sekuntiin juosseet kilpailijat olivat kisassa suunnilleen samoissa ajoissa kuin hän, kertoi ehkä olosuhteista.

– Kokonaisuutena juoksu oli ihan hyvä. Tämä antaa uskoa siihen, että jos pääsisi hyviin olosuhteisiin juoksemaan, 13 sekuntiin olisi mahdollisuuksia, Neziri kertoi Yle Urheilulle.

Sadasosan päähän jääneestä EM-rajasta Neziri ei ota paineita. Hänellä on luottavainen ja itsevarma olo omasta tekemisestään.

– Kaikki tuntuu hyvältä. Pientä hienosäätöä vielä, että saa raivon päälle, eikä tule mokia. En koe, että EM-rajasta tulee minulle mitään ongelmaa.

Viime kaudella Neziri joutui lopettamaan kisaamisen jo heinäkuussa ylikunnon vuoksi.

Alkukaudesta Neziri ei ole huolissaan, mutta tulokset eivät ole aiheuttaneet vielä suurta ilotulitustakaan. Kauden lähtökohtana on hakea uutta ennätystä.

– Juoksin alkukaudesta 13,30 silloinkin, kun tein Suomen ennätyksiä. En ole tästä kaudesta yhtään huolissani. Nyt odotellaan, että palikat loksahtavat paikalleen, tulee hyvä tuuli ja hyvä kisa. Eivätköhän ne ennätysajat tule sieltä taas.

Mörö ja Lakka avasivat kautensa, Hurske ja Harala aitoivat kauden parhaansa

Reetta Hurske paransi Puolassa kauden parastaan 1,3 metriä sekunnissa -vastatuulessa. Hurske aitoi Tampereella aikaan 13,41. Nyt hän voitti oman eränsä Puolassa ajalla 13,36.

Elmo Lakka avasi miehissä kautensa. Hän aitoi 110 metriä aikaan 13,93, jolla hän jäi kahdeksan sadasosaa EM-kisarajasta 13,85. Lakan paras aika on viime vuodelta 13,69.

Riiassa aitajuoksija Oskari Mörö avasi kautensa. Hän oli 400 metrin aidoissa neljäs kauden kotimaisella kärkiajalla 51,98. Lotta Harala oli Riiassa toinen 100 metrin aidoissa kauden parhaallaan 13,40.

– Sen verran tuli talvella takapakkia, että vielä en ole missään hirmuisessa kunnossa. Nämä ensimmäiset kisat menevät aika lailla harjoituksina. Juoksu pitää saada korkeammaksi, aitavälien juoksu kimmoisammaksi ja lonkka paremmin auki, Mörö sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Harala harmitteli juoksunsa ponnettomuutta. Hän oli kärsinyt vatsavaivoista kilpailumatkalla.

Lue myös:

Neziri jäi vain sadasosan EM-kisarajasta

Neziri kolhi aitaa ja pettyi - Hurske ei löytänyt tehoja

Neziri avoimena viime kesän vaikeuksistaan: "Tuli raja vastaan – se oli pään hakkaamista seinään"

Jyväskylään siirtynyt Neziri uskoo selättäneensä vaikeudet: "Vanha Nooralotta on tullut takaisin"

Nooralotta Nezirin kausi on ohi jo nyt: ”Hermosto on aika sekaisin tällä hetkellä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat