Hyppää sisältöön

Kaikki katseet kääntyvät LeBron Jamesiin – "Yritän puristaa tästä appelsiinista mehua niin kauan, ettei mehua ole enää jäljellä"

Cleveland lähtee altavastaajana NBA:n loppuotteluihin.

LeBron James. Kuva: AOP

LeBron Jamesin ura NBA-koripallossa hakee jo monella tapaa vertaistaan, mutta tämän kevään loppuottelusarjassa James lienee uransa kovimmassa paikassa. Jamesin Cleveland Cavaliers lähtee haastajana Golden State Warriorsia vastaan, ja on pitkälti Jamesista kiinni, pystyykö haastaja kampeamaan hallitsevan mestarin valtaistuimelta.

– Meidät on heitetty laskuista aika monta kertaa tämän kauden aikana. On aika huima saavutus yltää mestaruustaisteluun, James tuumasi.

Cleveland kukisti itälohkon finaalisarjassa Boston Celticsin voitoin 4-3. Seitsemännessä ottelussa ratkesi myös Golden Staten ja Houston Rocketsin vääntö.

Golden State ja Cleveland pelaavat finaalisarjassa neljättä kertaa. Vastaavaa ei ole aiemmin koettu Pohjois-Amerikan suurissa palloilusarjoissa.

Mehua appelsiinista

Jamesia, 33, pidetään yhtenä maailman parhaista urheilijoista kaikki lajit mukaan lukien. Hän pelaa kaikkien aikojen neljäntenä pelaajana vähintään kahdeksatta kertaa peräkkäin NBA:n finaalisarjassa. 1950-luvun lopussa ja 1960-luvulla NBA:ta hallinneesta Celticsistä Sam Jones ja Tom Heinsohn ylsivät yhdeksään ja Bill Russell kymmeneen peräkkäiseen NBA-finaalisarjaan.

Perjantaina Suomen aikaa alkavassa finaalisarjassa Cleveland on vielä enemmän altavastaaja kuin viime vuonna.

– Yritän puristaa tästä appelsiinista mehua niin kauan, ettei mehua ole enää jäljellä, James kuvasi.

Epäilijät miettivät, kuinka paljon puristettavaa Jamesilla on. Hän on pelannut urallaan 164 NBA:n pudotuspeliä, kahden runkosarjan verran. Tämän kauden runkosarjassa hän ei huilannut yhtäkään 82 ottelusta, sillä kautta edeltäneet kokoonpanomuutokset - etenkin takamies Kyrie Irvingin myynti Bostoniin - vaativat häneltä lisäpanosta.

– Tämä kausi on ollut urani haastavin, kolmen NBA-mestaruuden James myönsi.

Lisähaastetta tuo, että Cleveland saattaa joutua avausfinaaliin ilman Kevin Lovea. Kuudennen välieräottelun aivotärähdyksestä toipuva Love on heittänyt kauden pudotuspeleissä keskimäärin 13,9 pistettä.

Viime vuosien NBA-koripallon finaalit:

2017: Golden State-Cleveland voitoin 4-1
2016: Cleveland-Golden State 4-3
2015: Golden State-Cleveland 4-2
2014: San Antonio-Miami 4-1
2013: Miami-San Antonio 4-3
2012: Miami-Oklahoma City 4-1
2011: Dallas-Miami 4-2
2010: Los Angeles Lakers-Boston 4-3
2009: Los Angeles Lakers-Orlando 4-1
2008: Boston-Los Angeles Lakers 4-2

Lue myös:

Kommentti: Teräsmies LeBron Jamesin voi nimetä kaikkien aikojen parhaaksi koripalloilijaksi, mutta kritisoijat saanevat lisää polttoainetta ilmiömäisenäkin keväänä

Lauri Markkanen ja Susijengin muut ykköstähdet kesän MM-karsintapeleihin