Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Jättiyllätys Espanjasta – mestarivalmentaja Zinedine Zidane jättää Real Madridin

Zidane ehti valmentaa madridilaisia tammikuusta 2016 lähtien. Hän ehti voittaa yhdeksän titteliä, joista Mestareiden liigan kolmesti peräkkäin.

jalkapallo
Zinedine Zidane
Zinedine Zidane jättää yllättäen Real Madridin.Lehtikuva / AFP

Kaksi ja puoli vuotta menestyksekkäästi espanjalaisjätti Real Madridia valmentanut jalkapallolegenda Zinedine Zidane jättää yllättäen seuran. Zidane ilmoitti päätöksestään torstaina tiedotustilaisuudessa Madridissa.

Potkut saaneen Rafael Benitezin tilalle tammikuussa 2016 nostettu Zidane voitti ensimmäisenä valmentajana Mestareiden liigan kolmannen kerran peräkkäin, kun Real Madrid päihitti viime lauantaina Liverpoolin maalein 3-1 Kiovassa pelatussa finaalissa. Kolme kertaa Euroopan mestaruuden voittaneita valmentajia ovat Zidanen lisäksi myös Bob Paisley ja Carlo Ancelotti.

Zidane perusteli lähtöään muutostarpeilla.

– Uskon, että nyt on oikea hetki niin minulle, seuralle kuin joukkueellekin jäädä pois. Tiedän, että tämä on outo hetki tehdä näin, mutta minun täytyi tehdä tämä kaikkien vuoksi. Tämän joukkueen täytyy jatkaa voittamista, ja siihen tarvitaan muutos. Tarvitaan toinen ääni ja toiset metodit, ja siksi tein tämän päätöksen.

Keväällä 2017 "Los Blancos" voitti 45-vuotiaan Zidanen johdolla ensimmäisen tuplamestaruutensa 59 vuoteen, kun se voitti myös La Ligan. Kaikkiaan Zidane ehti voittaa mahtiseuran peräsimessä yhdeksän titteliä.

Lue myös:

Jari Litmanen piti ylistyspuheen kaikkien aikojen tempun tehneelle Zidanelle: "Hän on ollut absoluuttisella huipulla 25 vuotta"

Real Madridin juhlat UCL-finaalissa – Liverpool-vahdilla painajaismainen ilta

Zinedine Zidane on valmentajana kaukana taktisesta nerosta, mutta hän on hämmentävän kovaa tulosta tekevä johtaja, jolle edes Cristiano Ronaldo ei ala kiukutella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat