1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Samba ja Warholm huippuvauhdissa Rooman illassa

Kansainvälisen yleisurheiluliiton Timanttiliigan neljäs osakilpailu miteltiin torstaina Rooman olympiastadionilla.

Kuva: Anssi Mäkinen/SUL

Timanttiliigassa Qatarin Abderrahman Samba ja Norjan Karsten Warholm juoksivat ennätyksiä uusiksi. Samba voitti miesten 400 metrin aidat ajalla 47,48, joka on kauden kärkitulos ja Timanttiliigan ennätys.

Warholm pinkoi toiseksi mainiolla ajalla 47,82. Aika on Norjan ennätys, ja Warholmia nopeammin on tällä kaudella juossut vain Samba. Warholmille, 22, torstain juoksu oli kauden avauskisa.

- Mahtavaa. Tämä on jotain, mihin halusin yltää kauden aikana, mutta se tulikin jo avauskisassani, Warholm riemuitsi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle viitaten 48 sekunnin rajan rikkomiseen.

Warholm piti nimissään myös aiempaa Norjan ennätystä, joka oli 48,22. Torstaina kolmanneksi juoksi Turkin Yasmani Copello ajalla 48,63. Rooman Timanttiliigan kilpailussa ei ollut mukana suomalaisurheilijoita.

Naisten kiekonheitossa seitsemän arvokilpailuiden kultamitalia saavuttanut kroatialainen Sandra Perković oli pitkään vaikeuksissa kuubalaisen Yaimé Pérezin kanssa, kunnes ohitti tämän viidennen kierroksen heitollaan 68,93. Tasaisen varmasti heittänyt Pérez sinkautti kiekkokisan toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi pisimmät kaaret.

Kenialaiset juoksivat kolmoisvoiton sekä miesten 800 metrillä että naisten 3000 metrin estejuoksussa. 800 metriä voitti 20-vuotias tuore Kansainyhteisön mestari Wycliffe Kinyamal ajalla 1.44,65. Puolalainen hallitseva Euroopan mestari ja tämänvuotinen maailman hallimestari Adam Kszczot kangistui vasta seitsemännelle tilalle.

Naisten estejuoksun loppukirissä vuoden 2015 maailmanmestari Hyvin Jepkemoi kukisti niukasti 0,18 sekunnin erolla ME-juniori Celliphine Chespolin. Jepkemoin aika 9.04,96 on kauden kärkitulos. Hallitseva maailmanmestari Yhdysvaltain Emma Coburn sijoittui kolmen kenialaisen jälkeen kovavauhtisen kilpailun neljänneksi hänkin vielä kelpo ajalla 9.08,13.

Rooman yleisurheiluillan tulosseuranta täältä