Tuolirikko päätti dramaattisesti Leo-Pekka Tähden kilpailuviikon - "Se meni keskeltä kahtia"

Leo-Pekka Tähden kilpailuviikko Sveitsin Nottwilissa jäi kahta päivää aiottua lyhyemmäksi, kun hänen kelaustuolinsa runko meni poikki 400 metrillä.

yleisurheilu
Leo-Pekka Tähti kuvassa
Tomi Hänninen

Tähti ehti kelata Daniel Jutzelerin muistokilpailuissa 400 metrin matkaa noin 120 metriä. Katso tapahtuma Leo-Pekka Tähden omalta Instagram-tililtä. (siirryt toiseen palveluun)

- Kelaustuolin runko meni keskeltä kahtia. Pieni ilmalento ylöspäin, kaaduin alaselälleni radalle ja vähän löin takaraivoani, onneksi en loukannut itseäni, Tähti sanoi.

Aivan ainutkertainen episodi kyseessä ei ollut, sillä hän on kokenut tuolinsa runkorikon kahdesti aikaisemmin. Nyt kyseessä oli ensimmäistä kertaa tehdastuoli. Sveitsissä onni onnettomuudessa oli siinäkin, että tapahtuma sattui 400 metrillä, jossa kelataan omalla radalla.

- Mies on kunnossa. Täytyy hypätä takaisin vanhaan tuoliin seuraaviin kisoihin. Ei mitään stressiä, vanha hyvä tuoli on odottamassa, sillä tehtiin viime kaudella erittäin hyvää tulosta, seuraavan kerran Espoossa 13. kesäkuuta kilpaileva Tähti sanoi.

Ennen tuolirikkoaan hän ehti kelata 200 metriä aikaan 25,29, joka toi kakkossijan.

- Ei ollut ehkä niin hyvä veto kuin odotin. En ole tyytyväinen, Tähti sanoi.

Piispasella oppireissu, Manni tyytyväisin

Toni Piispanen kelasi T51-luokassa Peter Genynin jälkeen kakkoseksi sekä 100 että 200 metrillä. Piispanen hakee Sveitsissä parhaita säätöjä uuteen kelaustuoliinsa ja jokainen kilpailu antaa tällä hetkellä arvokasta tietoa. Siinä sivussa vauhti on kuitenkin aivan mallikasta.

- Startissa hävisin turhan paljon, siinä jäin ratkaisevat ajat. Loppu tuli yhtä kovaa kuin Belgian kaverillakin. Vaikka tämä on oppireissu, ajat ovat kuitenkin samoja kuin viime vuoden parhaat. Sen puoleen hyvin menee, Piispanen sanoi tuolin kehitysprojektistaan.

Henry Manni oli kolmesta matkastaan tyytyväisin 200 metrin kilpailuun, jossa hän kelasi 28,62 ja sijoittui toiseksi. Hyvin sujui myös 800 metriä, jossa hän oli kolmas.

- Hyvin meni, ei kaukana viime kauden parhaasta. Kasillakin meni aika hyvin, kuuden kymmenyksen sisällä olimme kaikki kolme parasta. Tiukka loppu oli, pystyin haastamaan loppuun saakka. Taas selkeästi eteenpäin, Manni sanoi.

Amanda Kotajan päivään mahtui sekä hyvää että huonoa. Satanen sujui aikaan 16,81 ja kakkonen 31,01, molemmissa edellä oli tuttu sveitsiläinen Alexandra Helbling.

Nottwilissa kautensa avasi myös Esa-Pekka Mattila, joka kelasi satasella 15,96 ja 29,96. Suomalaiskelaajat jatkavat Nottwilissa viikonloppuna Sveitsin avoimissa mestaruuskilpailuissa.

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat