Hyppää sisältöön

Clevelandin uskomaton hölmöily maksoi voiton loppusekunneilla – Golden Staten juhlat jatkoajalla

Golden State vei NBA-finaalien avauskamppailun. Cleveland taipui vasta jatkoajalla.

Golden State vei NBA-finaalisarjan avauskamppailun. Kuva: EPA

Golden State kukisti Clevelandin koripallon NBA:n ensimmäisessä finaaliottelussa. Mestaruuttaan puolustava Golden State oli vahvempi jatkoajan jälkeen 124–114.

Ottelun antisankari oli Clevelandin J.R Smith, jonka aivopieru maksoi Clevelandille voiton. Kamppailu oli viime sekunneilla tasatilanteessa ja Smith sai hyökkäyspäässä pallon. Hän kuitenkin luuli Clevelandin johtavan ja pelasi vain aikaa. Näin varsinainen peliaika päättyi numeroihin 107–107 ja ratkaisu venyi jatkoajalle, jossa Golden State oli vahvempi.

– Hän olisi voinut heittää, mutta hän juoksi pois tilanteesta. Luulen hänen ajatelleen heidän olleen johdossa. Olimme onnekkaita, Golden Staten valmentaja Steve Kerr sanoi AFP:n mukaan.

Jatkoajalla Golden State karkasi Kevin Durantin kahdella onnistuneella vapaaheitolla ja Klay Thompsonin kahdella kolmen pisteen heitolla. Durant pussitti ottelussa 26 ja Thompson 24 pistettä. Joukkueen tehomies oli 29 pisteen Stephen Curry.

Ottelun tehokkain oli peräti 51 pistettä heittänyt Clevelandin LeBron James. Hän teki yhden pudotuspeliottelun piste-ennätyksensä.

– Yritän tehdä mitä tahansa, että saisin autettua joukkuettani voittamaan ja yritän olla uhka kentällä tekemällä pisteitä, voittamalla levypallot ja saamalla kaverit mukaan hommiin, James tuumi ESPN:n haastattelussa.

Lue lisää:

Kaikki katseet kääntyvät LeBron Jamesiin – "Yritän puristaa tästä appelsiinista mehua niin kauan, ettei mehua ole enää jäljellä"

Kommentti: Teräsmies LeBron Jamesin voi nimetä kaikkien aikojen parhaaksi koripalloilijaksi, mutta kritisoijat saanevat lisää polttoainetta ilmiömäisenäkin keväänä