1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ukkosmyrsky ja vuokra-auton ongelmat sekoittivat Nikkasen kuvioita - voitti silti seiväskilvan Saksassa

Minna Nikkanen voitti Saksassa Recklinghausenin keskustassa käydyn seiväshyppykilpailun ylittämällä 431.

Kuva: AOP

Kilpailun päätteeksi Nikkanen teki hyviä yrityksiä korkeudesta 441, vaikka ehti kilpailupaikalle vain tunti ja vartti ennen kilpailun alkua.

Kropassa painoivat myös lyhyeksi jääneet yöunet.

- Hyvin se meni siihen nähden, mikä oli lähtökohta. Tuntui tosi jäykältä, mutta piti ottaa vain hyppy kerrallaan, Nikkanen tuumi.

Nikkasen yöunet jäivät lyhyeksi, kun ukkosmyrsky perui edellispäivänä lennon Münchenin ja Kölnin välillä. Nikkanen ja hänen valmentajansa Jarno Koivunen pääsivät Kölniin vasta puolenyön jälkeen, kun myöhäisempikin lento lähti tukevasti myöhässä.

- Kölnistä saatiin auto vuokrattua, mutta päätettiin jäädä sinne yöksi, kun oli niin myöhä. Aamulla oli pieni episodi auton kanssa, kun se oli parkkeerattu väärin ja hinattu yöllä pois, Koivunen kertaili.

- Ennen Recklinghauseniin lähtöä piti hakea auto takaisin ja vielä seipäät lentokentältä. Ne eivät tulleet meidän kanssa samassa koneessa silloin edellisyönä.

Recklinghauseniin kaksikko ehti viime hetkellä. - Just ehdin tehdä verryttelyn. Olen onneksi aika nopea valmistautumaan kilpailuun, Nikkanen huokaili.

Pyörivässä tuulessa käydyssä kilpailussa Nikkanen meni 411 kolmannella, 421 toisella ja 431 taas kolmannella. Sen jälkeen hän kävi 441:n kimppuun.

- 441:n hypyissä korkeus riitti, mutta hypyt eivät oikein jatkuneet. Nikkanen kertaili.

Seuraava kilpailu on tiistaina Turussa Paavo Nurmen kisoissa