Suora

  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Suomen tennislupaus marssi turnausvoittoon Espanjassa

Emil Ruusuvuori, 19, juhli Espanjassa uransa toista tenniksen ammattilaisturnauksen voittoa.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori nappasi maukkaan turnausvoiton Espanjassa. (Arkistokuva)Heidi Koivunen/STL

Suomen tennislupaus Emil Ruusuvuori juhli ITF-ammattilaisturnauksen voittoa Espanjassa. 19-vuotias Ruusuvuori kukisti loppuottelussa venäläisen Aleksander Zhurbinin 6–3, 6–3.

Turnauksessa kuudenneksi sijoitettu Ruusuvuori nappasi maukkaan päänahan jo puolivälierissä, kun hän päihitti kakkoseksi sijoitetun espanjalaisen Andres Artunedo Martinavarron. Välierissä kaatui intialainen Adil Kalyanpur.

– Hyvä viikko kokonaisuutena. Pelini kulki hyvin koko viikon ja pystyin pelaamaan tasaisesti. Finaalissa aloitin hyvin. Syötön kanssa oli vähän ongelmia, mutta palautin ja liikuin hyvin. Siten sain kaverin tekemään virheitä, Ruusuvuori sanoi tiedotteessa.

Hän kohtasi heti ensimmäisellä kierroksella toisen suomalaisen, viime aikoina hyvin pelanneen Patrik Niklas-Salmisen. Ruusuvuori kaatoi Niklas-Salmisen, vaikka joutuikin tiukoille.

– Sehän oli varmaan viikon tiukin matsi, Ruusuvuori arvioi.

Ruusuvuori on tenniksen maailmanlistalla 512. sijalla, mutta Espanjan 15 000 dollarin ITF Futures -turnauksen voitto nostaa merkittävästi hänen sijoitustaan.

Ruusuvuori saavutti ensimmäisen ammattilaisturnauksen voittonsa viime syksynä, kun hän valloitti Helsingissä pelatun 25 000 dollarin ITF Futures -turnauksen.

Lue lisää:

Ruusuvuorelle upea turnausvoitto – vastustajalle täystyrmäys avauserän jälkeen!

Kommentti: Emil Ruusuvuori on hyvällä tiellä

Lähteet: Tennisliiton tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat