Romania tyly isäntä Suomelle – Huuhkajien tappiottomien otteluiden putki katki

Romania päihitti Suomen Ploiestissa pelatussa maaottelussa maalein 2–0.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Romanian Adrian Stoian ja Suomen Tim Sparv.
Romanian Adrian Stoian vilkutti yleisölle, Suomen kapteeni Tim Sparv harmitteli tappiota.AOP

Romania päätti Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kahdeksaan otteluun venyneen tappiottomien pelien sarjan. Suomelle ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa Ploiestissa pelatusta maaottelusta, jonka kotijoukkue voitti 2–0.

Vahvasti varamiehisellä miehistöllä liikkeellä ollut Suomi jäi takaa-ajajaksi 37. minuutilla, kun Cristian Manea vei Romanian johtoon. Osuma syntyi, kun maalivahti Lukas Hradecky venyi näppeineen Alexandru Mitritan laukaukseen.

Manea oli ensimmäisenä irtopallossa ja tuikkasi pelivälineen verkon perukoille.

Myös Romanialta oli ottelusta poissa osa runkomiehistä. Joukkue siirtyi runsaan tunnin pelaamisen jälkeen 2–0-johtoon, kun Ciprian Deac laukoi ottelun loppunumerot takakulmaan.

Televisiokuvan perusteella maalia saattoi edeltää Romanian paitsio.

– Se oli pelin huonointa antia. Molemmat maalit tulivat tavallaan reboundeista, emmekä niissä onnistuneet puolustamaan ihan riittävän tarkasti, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva totesi pelin jälkeen.

Suomelta olivat ottelusta poissa muun muassa Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo ja Paulus Arajuuri.

– Kokonaisuutena tämä oli meiltä ihan positiivinen esitys melkoisen haastaviin lähtökohtiin nähden, Kanerva sanoi.

Toivomäki ja Karjalainen debytoivat

Suomella oli ottelussa suuria vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille, ja Romania ansaitsi voittonsa.

– Tyytyväinen ei tietysti voi tappion jälkeen olla, mutta ilme oli hyvä. Meiltä keinot vähän loppuivat viimeisellä kolmanneksella, Kanerva myönsi.

Suomalaispelaajista tililleen saivat ensimmäisen maaottelunsa puolustaja Henri Toivomäki ja Rasmus Karjalainen. Toivomäki oli avauskokoonpanossa ja Karjalainen tuli vaihdosta kentälle.

Suomi kohtaa lauantaina Tampereella Valko-Venäjän.

– Teimme vaihtoja vähän kokeilumielessäkin, ja lauantaille mukaan tulevat Rasmus Schüller ja Jukka Raitala. Vähän tilanteesta riippuen ja seurojen kanssa tehdyistä sopimuksista johtuen voi olla, että jotkut sitten lauantaina ovat taas pienemmässä roolissa tai eivät pelaa lainkaan, Kanerva muotoili.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat