Suora

  • Elävä arkisto esittää

Sensaatiomaisesti välieriin Ranskan avoimissa edennyt italialainen epäili näkevänsä unta – "Luulen, että tämä muuttaa elämäni"

Marco Cecchinato eteni ensimmäisenä italialaisena miespelaajana 40 vuoteen Grand Slam -turnauksen välieriin.

tennis
Marco Cecchinato
AOP

Tiistai-iltana Roland Garrosilla nähtiin upea hetki. Maailmanlistalla sijalla 72 oleva italialainen Marco Cecchinato pudotti Novak Djokovicin ja eteni Ranskan avoimen tennisturnauksen välieriin.

Ottelu päättyi uskomattomaan tie-breakiin, jossa pelattiin monta hienoa pistettä ja joka päättyi italialaisen voittoon 13-11. Cecchinato voitti ottelun 6-3, 7-6, 1-6, 7-6. Hänestä tuli ensimmäinen italialainen miespelaaja Grand Slam -turnauksen välierässä sitten vuoden 1978.

Aiemmin Grand Slam -turnauksissa nähtiin usein joku yllättävä pelaaja välierissä. Nyt pitkän aikaa sellaiset tapahtumat ovat olleet vähissä, kun pieni kärkipelaajien ryhmä on hallinnut kenttiä niin täydellisesti. Cecchinato pystyi nyt kuitenkin siihen ja hän kohtaa välierässä Itävallan Dominic Thiemin.

25-vuotias Cecchinato on kiertänyt kenttiä jo pitkään ilman suurempaa menestystä. Vuonna 2015 hän kävi 100 parhaan joukossa, mutta putosi sen jälkeen jälleen lähelle sijaa 200. Tänä vuonna Cecchinaton ura on lähtenyt nousuun jo ennen Ranskan avoimia. Hän voitti muun muassa uransa ensimmäisen ATP-turnauksen Budapestissa.

Grand Slam -turnausten pääsarjoissa italialainen ei kuitenkaan ollut voittanut yhtään ottelua ennen tätä turnausta. Nyt hän pelaa välierässä voitettuaan ennen Djokovicia jo kymmenenneksi sijoitetun Pablo Carreno Bustan ja kahdeksanneksi sijoitetun David Goffinin.

- Et näe unta, sanoi kenttähaastattelija Cecchinatolle ottelun jälkeen.

- Oletko varma, italialainen kysyi.

Vähän myöhemmin lehdistötilaisuudessa Cecchinato oli edelleen hiukan sekaisin.

- Luulen, että tämä muuttaa elämäni. Ranskan avointen jälkeen tarvitsen vähän taukoa ymmärtääkseni tämän.

Cecchinatolle kerrottiin, että Ranskan menestyksen ansiosta hän tulee olemaan sijoitettu pelaaja Wimbledonissa.

- Se on hyvä asia vastustajilleni Wimbledonissa, Cecchinato nauroi.

Djokovic on palannut kentille kevään aikana kyynärpääongelmien jälkeen eikä ole vielä parhaimmillaan. Ottelussa Cecchinatoa vastaan hänellä oli ongelmia niskansa kanssa. Heti ottelun jälkeen Djokovic ei ollut varma, pelaako hän lainkaan Wimbledonissa.

– En tiedä. En tiedä mitä teen. Tulin juuri kentältä. Olen pahoillani, mutta en voi antaa teille vastausta.

Lue myös:

Sijoittamaton italialainen pudotti Djokovicin – myös Zverev karsiutui Ranskan avoimissa

Suosittelemme

Tuoreimmat