Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Washington-hyökkääjä ei aio vastaanottaa kutsua Valkoiseen taloon: "Hänen juttunsa ovat rasistisia ja seksistisiä"

Washington Devante Smith-Pelly ilmoitti keskiviikkona, ettei aio ottaa vastaan kutsua valkoiseen taloon, mikäli Capitals voittaa mestaruuden.

NHL
Devante Smith-Pelly
Devante Smith-PellyAOP

LAS VEGAS. Vaikka Washington Capitals ei ole voittanut vielä mitään, Caps-hyökkääjä Devante Smith-Pelly on ehtinyt ajatella ainakin yhtä mestaruuden mahdollisesti mukanaan tuomaa asiaa. Nimittäin mestarijoukkueelle perinteisesti suotua kutsua Valkoiseen taloon Yhdysvaltojen presidentin vieraaksi.

Smith-Pelly teki loppuottelusarjan viidennen ottelun alla harvinaisen selväksi kantansa Yhdysvaltojen presidenttiä Donald Trumpia kohtaan.

– Asiat, joita hän laukoo, ovat täysin rasistisia ja seksistisiä. Monet hänen sanomansa asiat ovat todella ällöttäviä. En ole yleisellä tasolla kovin kiinnostunut politiikasta, joten en tiedä kaikkia hänen aatteitaan, mutta en todellakaan pidä hänen ulosannistaan, Smith-Pelly puhisi amerikkalaisen Postmedian haastattelussa.

– Asiasta ei olla vielä keskusteltu joukkueessa, mutta minä olen valintani tehnyt, jos kutsu tulee.

Aihe on ajankohtainen, sillä Trump perui aiemmin tällä viikolla NFL-liigan mestarin, Philadelphia Eaglesin kutsun valkoiseen taloon, koska Trumpin mielestä pelaajat ovat presidenttiään vastaan, koska eivät ole suostuneet seisomaan Yhdysvaltojen kansallishymnin aikaan.

Monet NFL-pelaajat polvistuivat menneellä kaudella hymnin aikaan protestiksi Trumpin politiikalle. Philadelphian pelaajat eivät näin olleet kuitenkaan toimineet.

Tiistaina NBA-finaalijoukkueiden avainpelaajat Stephen Curry ja LeBron James ilmoittivat, etteivät ole menossa Valkoiseen taloon, vaikka kutsun saisivatkin.

Jääkiekossa protesteja on nähnyt harvemmin. Viime vuosina ainoastaan Bostonin amerikkalaismaalivahti Tim Thomas on kieltäytynyt kutsusta. Thomas kieltäytyi menemästä valkoiseen taloon vuonna 2011.

– En usko kenenkään täällä allekirjoittavan asioita, joita hän sanoo maahanmuuttajista tai värillisistä ihmisistä. Meillä on paljon eurooppalaisia ja kanadalaisia tässä maassa, Smith-Pelly jatkoi.

Caps-puolustaja Brooks Orpik laittoi Smith-Pellyn linjauksen kuitenkin toisenlaiseen kontekstiin.

– Jos joukkueen ykköspelaaja sanoo, että hän ottaa kutsun vastaan, muiden on seurattava, vaikka olisivatkin eri mieltä. On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten tämän kanssa käy.

Washington-kapteeni Aleksander Ovetshkin puolestaan puhisi, ettei halua keskustella mistään mestaruusasioista ennen kuin mestaruus on voitettu.

Lue myös:

Kaikkien aikojen paras Ovetshkin – Washington ei noussut mestaruuden porteille sattumalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat