Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Hyviä ja huonoja uutisia – Tero Pitkämäen eturistiside poikki, ortopedi näyttää vihreää valoa EM-kisoille

Tiistaina loukkaantunut Tero Pitkämäki aloittaa välittömästi kuntoutuksen kohti Berliinin EM-kisoja.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Tero Pitkämäki loukkasi polvensa Turussa

Tiistaina polvensa loukannut keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kävi tutkimuksissa keskiviikkoiltana. Ortopedi Harri Panulan tutkimuksessa selvisi, että Pitkämäen vasemman jalan polvi on muuten kunnossa, mutta eturistiside on poikki.

Vamma vaatii leikkauksen, mutta leikkaus aiotaan tehdä vasta syksyllä. Panulan mukaan vamma ei estä Pitkämäen kilpailemista yleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä elokuussa.

– Pitkämäen polven sivusiteet ovat ehjiä, nivelkierukat kunnossa, eikä nivelrustossa tai luustossa ole vammoja, mutta eturistiside on poikki, Panula sanoo Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Pitkämäen vasemman jalan polvi vääntyi tiistai-iltana Paavo Nurmen kisojen viimeisessä heitossa. SUL:n tiedotteen mukaan polvesta otettiin magneettikuvat keskiviikkona. Sen jälkeen Panula tutki polven ja poisti sieltä verta.

EM-kisoihin vain hyvässä kunnossa

Tiistain keihäskisan jälkeen Pitkämäki sanoi dramaattisesti, että koko ura voi päättyä loukkaantumiseen. Lääkärikäynnin jälkeen vuorossa oli maltillisempi Pitkämäki.

– Oma reaktio oli kohtuullisen rauhallinen. Kun on 35-vuotias heittäjä tietää, että mitä vaan voi sattua. Se oli pieni yllätys, että eturistiside on poikki. Odottelin sivusidevammaa, Pitkämäki sanoi tiedotteessa.

– Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2–3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki.

Pitkämäki aloitti kuntoutuksen välittömästi keskiviikkoiltana. Panulan mukaan hän voi lähteä lenkille jo ensi viikolla. Heittämistäkin voi kokeilla teippauksen tuella.

Berliinin EM-kisoihin Pitkämäki lähtee vain, jos hän ehtii toipua riittävän hyvään kuntoon.

– Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää. Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä.

Kalevan kisat käydään Jyväskylässä 19.–22. heinäkuuta.

Lue myös:

Tero Pitkämäki yrittää mahdottomalta kuulostavaa paluuta – "Ei tässä kovin korkealta tipahda, jos tämä ei onnistu"

Polvi vääntyi pahasti! Tero Pitkämäen loppukausi ja ura vaarassa: "Voi tarkoittaa game overia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat