Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup

Washington NHL-saalistaja pitää somepaastoa: ”Kaikki haluavat pääni pölkylle”

Washingtonin Tom Wilson on noussut yhdeksi NHL:n inhotuimmista pelaajista ja pelaaja tietää sen itsekin.

urheilu
Tom Wilson Washington Capitals
AOP

LAS VEGAS. Harvalla nykypelaajalla on vyöllään yhtä monta likaista taklausta kuin Washingtonin Tom Wilsonilla. Jevgeni Kuznetsovin ja Aleksander Ovetshkinin vierellä kärkiketjussa pelaava amerikkalainen tunnetaan fyysisestä pelistään, joka on monin paikoin johtanut myös karkeisiin ylilyönteihin.

Pelkästään meneillään olevissa pudotuspeleissä Wilsonin tililtä löytyy kuudesta kymmeneen pelikiellon arvoista päähän kohdistunutta taklausta. Pelikiellossa Wilson on kuitenkin ollut vain kertaalleen pudotuspeleissä. NHL langetti tälle kolmen ottelun pannan Pittsburghin Zach Aston-Reesen päähän osuneesta taklauksesta.

Vegasin ja Washingtonin välisessä sarjassa Wilson on ehtinyt otsikoihin kertaalleen.

Wilson taklasi loppuottelusarjan ensimmäisessä osassa kiekotonta Johanthan Marchessaultia kuolleesta kulmasta – tällä kertaa taklaus ei kuitenkaan kohdistunut pelaajan päähän. Wilson sai tilanteesta jäähyn, mutta ei pelikieltoa.

Kun Washington-pelaajat keskiviikkona puhuivat paljonkin ajatusten pitämisestä olennaisessa ja toisaalta sosiaalisen median välttelystä, Tom Wilson oli ensimmäisten joukossa myöntämässä, ettei tämä edes uskalla avata internetin ihmeellistä maailmaa juuri nyt.

Wilson on noussut Brad Marchandin rinnalle NHL:n vihatuimpien pelaajien joukkoon ja pelaaja tietää sen.

- Yleensä olen päivittäin kaikkien nettijuttujen päällä, mutta nyt yritän pysyä pois sosiaalisesta mediasta. Totta kai näen joitakin juttuja, koska kaverit ja muut lähettävät niitä minulle, mutta juuri nyt koita pysyä pois netistä. Columbus-sarjan jälkeen en ole siellä käynyt, Wilson totesi.

- Kaikki haluavat pääni pölkylle. ** **

”Ihan mitä vain”

Wilson suhtautuu kohtaamaansa inhoon poikkeuksellisella viileydellä. Kahdesti pelikiellossa tällä kaudella ollut laitahyökkääjä ei ole vihamyrskyistä huolimatta muuttanut peliään millään tavalla, vaan juoksee kaukalossa edelleen ottamatta yhtäkään taka-askelta. NHL:n kurinpidon löysä linja on ollut omiaan mahdollistamaan Wilsonin fyysisen pelin.

Kun kiekko torstaina putoaa jäähän, Wilsonin kanssa kannattaa olla varuillaan. Etenkin, kun voitto veisi Capitalsin mestaruuteen.

- Mitä lähemmäksi pääsemme, sitä nälkäisemmäksi tulen, saalistajaksi usein kutsuttu Wilson naulasi.

Washingtonin leiristä myönnettiin laajasti keskiviikkona, että ajatusten pitäminen olennaisessa ensimmäisen katkaisupelin alla on aidosti vaikeaa. Esimerkiksi venäläiskapteeni Aleksander Ovetshkin kieltäytyi puhumasta mistään mestaruuteen liittyvästä ennen kuin kannu on voitettu hallintokaupunkiin.

Ovetshkin sanoi miettivänsä mieluummin mitä tahansa muuta kuin lopputulemaa.

- Yritän olla miettimättä kaikkea sitä, mitä tässä on juuri nyt meneillään ja mitä voimme saavuttaa. Yritän miettiä jotakin ihan muuta, Ovetshkin totesi.

Mitä muuta, tiukkasi toimittaja.

- Ihan mitä vain. Autoja, hotelleja, Las Vegasia, Ovetshkin virnuili.

”Se on inhimillistä”

Capitals-luotsi Barry Trotz oli Ovetshkinin kanssa samoilla linjoilla. Trotz, joka on valmentanut NHL:ssä yhdeksäntoista vuoden ajan, pääsee torstaina valmentamaan ensimmäistä kertaa Stanley Cupin voitosta. Vaikka luotsi vakuutti keskittyvänsä olennaiseen, tämä myönsi, että ajatus harhailee välillä väkisinkin.

- Se on inhimillistä. Eikä tässä paljoa pysty tekemään, sillä tämä naama tunnistetaan juuri nyt aika hyvin. Juuri nyt kannattaa pysyä lähellä kotia, Trotz hymyili keskiviikon aamupäivän harjoitusten jälkeen.

- Kävin kahvilassa ja menin takaisin hotellille. Ehkä illalla katselen koripallofinaalia ja rentoudun. Ei tässä kannata omia tapojaan alkaa muuttamaan. Kannattaa vain rentoutua ja nauttia kaikesta tästä. Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat olleet lajin parissa pitkään, eivätkä ole koskaan pääseet tähän tilanteeseen. Nyt vain nautitaan, Trotz jatkoi.

Vegasin ja Washingtonin viides loppuottelu pelataan Suomen aikaa perjantaiaamuna Las Vegasissa kello 03.00. Washington johtaa sarjaa 3-1, mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat