Suora

  • Urheiluruutu
  • Kroatia, ennakkotunnelmia
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Erik Haula haluaa Vegasille nopean maalin - "Olisi tärkeää päästä pelaamaan johdon kanssa”

Avausmaalilla on ollut meneillään olevissa pudotuspeleissä suuri merkitys ja Vegasin Erik Haula tietää sen.

urheilu
Erik Haula haastattelussa.
AOP

LAS VEGAS. Golden Knights valmistautui torstaiaamuna kauden tärkeimpään otteluunsa harjoituskeskuksessaan keskikaupungin ulkopuolella. Lähtökohdat paikallista aikaa kello 17.00 alkavaan otteluun ovat harvinaisen selkeät: vain voitto jatkaa Vegasin kautta. Tappio tietäisi jääkiekkomaailman himotuimman pokaalin lipsahtamista Washingtonille.

Harva Vegas-pelaaja kuitenkaan ilmestyi torstaiaamuna jäälle, eikä niin tehnyt suomalaishyökkääjä Erik Haulakaan. Haula tyytyi videopalaveriin sekä kuivaharjoitteluun.

Videopalaverin viesti Golden Knights-pelaajille oli selkeä.

- Ylivoimahyökkäykset täytyy saada pois, he ovat saaneet niitä koko ajan. Heidän kärkijätkiltä pitää muutenkin saada maalipaikat pois, sillä kiekko on mennyt heillä häkkiin hyvällä tahdilla. Lisäksi jäähyltä on pysyttävä pois, sillä heidän ylivoimapelinsä on juuri nyt todella kuumana, Haula jutteli Yle Urheilulle Las Vegasissa.

- Ylipäätään heidän elämästään on pystyttävä tekemään vaikeaa.

Haulan edustama Vegas on torstaina kotijäällään todella kovassa paikassa, kovemmassa kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Katkaisupelissä vastaan luistelee laadukas ja kärkipelaajiensa kautta tulikuuma vastustaja. Silti rento ja hyväntuulinen Haula ei epäröinyt hetkeäkään joukkueensa mahdollisuuksia.

- Meillä on ollut tässä välipäivinä todella hyvä ilmapiiri ja itseluottamus kohdallaan. Mulla on täysi luotto tähän kaikkeen. On tässä ihmeellisempiäkin asioita tapahtunut. Aloitetaan tästä, hoidetaan tämä peli kotiin ja jatketaan sitten hommia Washingtonissa.

Mikäli Vegas mielii toteuttaa Haulan aikeet paluusta Yhdysvaltojen pääkaupunkiin, sen kannattaisi panostaa hyvään alkuun. Vegas, joka on tunnettu läpi kauden hyvin aloittavana joukkueena, sai Washingtonissakin pelatussa neljännessä ottelussa loistavan lähdön kamppailuun. Tulos ei kuitenkaan seurannut tekemistä ja Washington ehti tulostaululle ensimmäisenä.
Ja, kun Capitals iski avausosuman, palapeli levisi käsiin.

Avausmaalilla onkin ollut meneillään olevissa pudotuspeleissä suuri merkitys. Vain 22 kertaa avausmaalin antanut joukkue on pystynyt nousemaan tappioasemasta voittoon - Tampa Bay ja Washington (3) löytyvät tilaston keulilta. Viime kevään lukema oli 30 Ottawan ja Nashvillen johdettua tilastolla kuudella takaa-ajovoitolla.

Esimerkiksi Winnipeg-sarjassa Vegas iski avausmaalin neljässä peräkkäisessä ottelussa voittaen peleistä jokaisen.

- Ainakin meidän peleissä avausmaalin tekijä on aina ollut vahvoilla. Olisi tärkeää saada se ensimmäinen ja päästä pelaamaan johdon kanssa, nyt he ovat päässeet pelaamaan johdossa koko ajan. Kun jäät tappiolle, pakettii yleensä hieman aukeaa ja vastustaja pääsee sitten iskemään vastaan, sitä kautta tuo peli viimeksikin repesi.

- Nyt on meidän vuoro tehdä avausmaali, Haula vakuutti.

”Empiminen ja miettiminen jäi pois”

Haula pääsee ottelusarjan viidenteen kamppailuun paremmalla mielellä, sillä porilainen pelasi Washingtonissa ottelusarjan, kenties koko pudotuspelien, parhaan pelinsä. Juuri Haulan johtama ketju (Tuch-Haula-Neal) loi alkutahdit Vegasin dominanssille avauserän ensimmäisellä kympillä.

Jos kolmikon liike ja intensiteetti on torstaina nelosottelun tasolla, Vegasin mahdollisuudet kasvavat merkittävästi.

- Nyt löytyi taas se oma pelaaminen, kun empiminen ja miettiminen jäi pois. Nyt täytyy vain keskittyä siihen, että tänään pelataan samalla tavalla, Haula päätti.

Siitä, millä kokoonpanolla Vegas-otteluun tulee, oli aamuharjoitusten perusteella vaikea sanoa mitään. Jäällä nähtiin ainoastaan kuusi pelaajaa, eikä päävalmentaja Gerard Gallantkaan ollut valmis raottamaan verhoa.

Todennäköistä kuitenkin on, että Haulan hyvin toiminut ketju pysyy kasassa.

- En aio sanoa kokoonpanosta mitään. Kuuden tunnin päästä tiedätte, vain pari minuuttia median edessä viihtynyt Gallant totesi lyhyesti.

Finaalisarjan kuudes osa käynnistyy perjantaiaamuna 03.00 Suomen aikaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat