Jalkapallon suurin ja kaunein on nyt Yle Areenassa koko komeudessaan – 64 ottelua MM-kisoja suorana ja suurempana kuin koskaan aiemmin

Ylen jalkapallon MM-kisojen kaikki sisältö on koottu yhteen paikkaan, Yle Areenaan.

Kuva: Jyri Kivimäki / Yle

Jalkapallon MM-kisat alkavat Venäjällä torstaina 14. kesäkuuta. Kisoja aitiopaikalta pääsee seuraamaan nyt Yle Areenassa, joka kokoaa yhteen kaiken Ylen huippusisällön kesän kovimmasta urheilutapahtumasta.

Areena-sovelluksella tai osoitteesta yle.fi/mmfutis saa niin suorat lähetykset, kuumimmat videoklipit, puhuttavimmat kisauutiset, koskettavimmat tarinat, tiukimmat analyysit ja kattavan tulospalvelun. Käyttöohjeet palveluun löydät täältä.

Areenassa voi katsoa suorana kaikki kisojen 64 ottelua, jotka välitetään katsojalle myös aiempaa paremmalla kuvanlaadulla. Katselukokemusta voi lisätä vaihtoehtoisilla kuvakulmilla – tarjolla on esimerkiksi kaksi lisäkameraa, jotka seuraavat herkeämättä kummankin joukkueen mielenkiintoisinta pelaajaa, sekä taktinen kuvakulma ja huippuhetkiä reaaliajassa niputtava lisälähetys. Kaikki kisojen kohokohdat ja puhuttavimmat tilanteet löytyvät myös tietenkin nopeasti kulutettavassa ja jaettavassa lyhyessä klippimuodossa.

Jalkapallosta kertyy pelin aikana valtava määrä tilastoja ja erilaista tietoa. Niitä katsojalle tarjoaa Areenan laaja tulospalvelu, josta löytyy kattavasti tietoa niin ennen pelejä, pelien aikana kuin niiden jälkeenkin. Tulospalvelun saa näppärästi näkymään myös suoran Areena-lähetyksen yhteydessä.

Suorien lähetysten, videoklippien ja tulospalvelun lisäksi Areenasta löytyy tietenkin Yle Urheilun toimittamat kisauutiset, asiantuntijoiden tiukat analyysit ja tulosten takaa ammentavat, syventävät tarinat ja henkilökuvat. Eikä sovi unohtaa penkkiurheilijoita aktivoivia pelejä ja kilpailuja – Futistietäjä, Fanikone ja olympialaisissa huippusuosittu Kisapähkinä (julkaistaan 14.6.) viihdyttävät ja palkitsevat katsojia kotisohvalla koko kisojen ajan myös osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Televisiossa kisojen pääkanava on Yle TV2, joka näyttää kaikki 64 ottelua. Kun alkulohkovaiheen päätöskierroksella pelataan päällekkäisiä otteluja, tulee television puolella yksi kamppailu suorana ja toisesta kooste heti perään (molemmat pelit tietenkin suorana Areenassa).

Päivän lähetykset aloitetaan hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua ja jalkapallon parissa pysytään aina siihen asti, kunnes päivän viimeinen peli on saatu analysoitua. Ainoastaan pudotuspeleissä saatetaan pitää pieni hengähdystauko otteluiden välissä, kun pelejä ei pelata enää yhtä tiuhaan tahtiin. Parhaimmillaan Ylen MM-kisalähetys kestää televisiossa ja Areenassa lähes 12 tuntia yhtäjaksoisesti yhden päivän aikana.

Yhteensä lähetystunteja tulee Yle TV2:ssa kisojen aikana lähes 200. Yle Puheen taajuudella kisojen aikana kuullaan suorat selostukset avausottelusta, välieristä sekä pronssi- ja loppuottelusta.

Lue myös